La Diputació tanca 2020 amb un superàvit de 65 milions

Lunes, 22 de marzo de 2021 | e6d.es
• Que destinarà als municipis i els col·lectius més afectats per la pandèmia
._000472
La Diputació de València tanca 2020 amb un superàvit de 64.695.381 euros que es destinarà de manera automàtica als municipis de la província, amb ajudes àgils i directes a través del Fons de Cooperació Municipal, i als col·lectius més afectats per la pandèmia causada per la COVID-19, des de les pimes i autònoms que estan rebent les ajudes del Pla Resistir fins als sectors tradicionals que han vist caure la seua activitat a conseqüència de la crisi sanitària.
La principal partida d'este romanent és l'aportació extraordinària de la Diputació al Fons de Cooperació Municipal en el qual participa al costat de la Generalitat. D'esta manera, l'ens que presidix Toni Gaspar posarà enguany a la disposició dels ajuntaments de manera àgil i de lliure disposició 60 milions d'euros, a través d'un mecanisme mitjançant el qual cada consistori pot destinar els diners tant a inversions com a despesa corrent, segons estime oportú.
Una altra de les aportacions destacades del superàvit són els 10 milions d'euros que es repartiran els municipis de la província amb més de 50.000 habitants, que tenen una línia de finançament per als seus projectes diferent a la del Pla d'Inversions 2020-21 que arriba a la resta de localitats. A més, les mancomunitats gestionaran dos milions d'euros i la pròpia corporació incrementarà la dotació del Pla de Recuperació de Patrimoni amb altres tres milions.
La Diputació, que ja ha ingressat en els consistoris de la província els 17 milions que va aportar al Pla Resistir per a tractar de rescatar a pimes i autònoms en el context de la pandèmia, també ajudarà de manera directa a altres sectors i col·lectius especialment afectats per la incidència de la COVID en l'economia, cas de les empreses que organitzen festivals, que rebran 625.000 euros, o els gremis i associacions que formen part del sector faller, amb una aportació global d'una mica més d'un milió d'euros en la qual destaquen els 300.000 euros per al Gremi d'Artistes Fallers i la mateixa quantitat per a Piroval, l'ens que agrupa les empreses pirotècniques.
En este àmbit de les ajudes a col·lectius especialment afectats per la pandèmia destaquen igualment les concedides a Unió Gremial i Confecomerç, amb una dotació de 150.000 euros cadascuna, així com els 150.000 euros per a l'Associació de Dissenyadors de Moda de la Comunitat; els 120.000 euros per al Gremi de Sastres i Modistes; els 100.000 euros per a la Associació de Músics en Valencià o les partides per a floristes, indumentaristes i les empreses de dansa, professionals del circ i creadors del món de les arts escèniques.

Altres ajudes
Les associacions agràries AVA-ASAJA i La Unió de Llauradors i Ramaders disposaran de 100.000 euros cadascuna en esta gestió del superàvit, que arribarà igualment a col·lectius socials com la Coordinadora Valenciana d'ONG’s, el Fons Valencià per la Solidaritat i Cáritas, que disposarà de 100.000 euros per a obres en el seu centre de menors.
D'altra banda, la Diputació de València utilitzarà part del superàvit del passat exercici per a participar en l'organització d'esdeveniments esportius la repercussió dels quals pot suposar un important benefici per a la província i els seus municipis, cas de la Volta Ciclista a Espanya.
La ronda espanyola torna a terres valencianes un any després amb dos etapes a la província els dies 19 i 20 d'agost, la primera amb eixida a Requena i final en l'Alt de la Muntanya de Cullera i la segona amb eixida a Gandia, capital de La Safor, amb destinació Alacant. L'àrea provincial d'Esports contribuirà amb 150.000 euros en l'organització de l'esdeveniment ciclista que mostrarà al món les comarques valencianes.
En la distribució d'este romanent destaquen també els 500.000 euros destinats a la Federació Espanyola de Bàsquet per a l'organització de la Fase Final de l'Eurobasket Femení, que tindrà enguany com a seu el pavelló de la Font de Sant Lluís de València; i els 150.000 euros per a la Federació Espanyola d'Handbol en el marc del Campionat del Món d'Handbol Femení, que comptarà amb Llíria com una de les seus del torneig.
Diputació de València


._000606 

._000690

._000517