La Diputació protegix amb pantalles dinàmiques l’entorn de l’IES Blasco Ibáñez de Cullera

Martes, 2 de febrero de 2021 | e6d.es
• L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha realitzat les obres per el procediment d’emergència de riscos geològics
._000696
L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha executat les obres de protecció contra despreniments de roques junt a l’IES Blasco Ibáñez de Cullera per el procediment d’emergència, dins del programa de minimització de riscos geològics.
Com explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “després de l’incendi que va afectar la muntanya de Cullera, esta va quedar nua podent-se observar una gran quantitat de roques amb un alt risc de despreniment. Baix el vessant de la muntanya està situat l’Institut d’Educació Secundària Blasco Ibáñez, per la qual cosa qualsevol despreniment podia posar en perill les seues infraestructures i la seguretat de l’alumnat”.
Vist el perill que es produïren despreniments en la zona de la muntanya a causa de l’estat precari en què es trobaven els blocs i a la desaparició de la cobertura vegetal, la qual servix d’estabilitzador natural del terreny, i sent alta la possibilitat que afectara l’institut situat vessant a baix, es va proposar el procediment d’emergència per a minimitzar el risc geològic.
Els treballs han consistit en la instal·lació d’unes pantallas dinàmiques de 80 metres lineals amb capacitat d’absorció de 1.500 KJ, amb una altura de xarxa de 4 metres i una separació de pals ancorats al terreny de 10 metres. Estes pantalles poden absorbir l’energia provocada per l’impacte de les possibles roques despreses, així com les que pogueren desprendre’s arran de l’incendi. Les obres s’han adjudicat per un import de 71.498,90 euros, dels quals la Diputació subvenciona el 90%, és a dir, 64.349,01 euros, i l’Ajuntament el 10% restant amb 7.149,89 euros.
Ajuntament de Cullera


._000620

._000681