La Diputació promou comissions de servicis solidàries perquè els funcionaris ajuden a reconstruir els municipis afectats per la DANA
Este programa tindrà una duració d'un any, es pot prorrogar altre i no suposa cap cost addicional per als pressupostos municipals
La Diputació de València continua prenent mesures des de totes les seues àrees per a contribuir a la reconstrucció dels municipis afectats per la riuada. A part de l'ajuda directa, especialment en matèria de carreteres i aigua, una altra de les tasques fonamentals és aconseguir que la solidaritat fluïsca. En este cas, es tracta de facilitar l'ajuda entre municipis i que els funcionaris municipals que ho desitgen puguen treballar voluntàriament als ajuntaments afectats per la DANA. La corporació provincial fa d'intermediària, perquè coordina i centralitza l'assignació de personal voluntari als ajuntaments destinataris. La Diputació ja coneix les necessitats dels municipis perjudicats i les anirà cobrint amb les ofertes de voluntariat que vagen arribant.A part d'esta intermediació, ja s'ha enviat als ajuntaments un protocol marc, on s'inclouen els preceptes legals als quals s'acull el consistori, perquè si vol autoritzar el seu personal funcionari de carrera i personal laboral fix a la prestació voluntària de servicis en els municipis afectats no haja de preocupar-se per la burocràcia. D'esta manera, es facilita la tramitació als municipis solidaris i s'agilitza l'arribada de personal a les localitats perjudicades per la riuada.
Els perfils professionals susceptibles d'estes comissions de servicis solidàries són treballadors i educadors socials, psicòlegs; personal d'oficis de les brigades d'obres i servicis com a obrers, electricistes, fontaners, fusters, etc; enginyers, arquitectes i arquitectes tècnics; personal administratiu i auxiliars administratius de l'escala d'Administració General; personal relacionat amb les tecnologies de la informació i les comunicacions; i personal tècnic. Esta relació es podrà ampliar si fora necessari.
A més, s'establix que la duració d'este programa és d'un any, es pot prorrogar altre i no suposa cap cost addicional per als pressupostos municipals. Durant este temps la prestació del servici pot ser permanent, puntual, periòdica o de qualsevol altra que es determine.
El protocol ha sigut redactat per l'àrea d'Assistència Tècnica a Municipis, que dirigix la diputada Paz Carceller, i per COSITAL València (Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local). Per a Carceller, “és una manera de canalitzar una ajuda que sabem que es vol prestar”. “La Diputació tracta d'agilitzar els tràmits perquè eixa solidaritat entre administracions i la col·laboració entre funcionaris arribe com més prompte millor als municipis que ja ens han traslladat les seues necessitats de personal”, esgrimix.
Per part seua, el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ressalta “la necessitat d'estar al costat dels municipis”. En este sentit, explica, “ajudar a ajudar és també competència de la Diputació, en este cas fem possible que els professionals i els ajuntaments no afectats per la riuada que vulguen acostar el muscle puguen fer-lo d'una manera senzilla, reduint la burocràcia i amb totes les garanties”.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Els fons s'han emprat en productes de primera necessitat, equipament bàsic i servicis de neteja per a centres ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Egevasa, l'empresa d'aigües dependent de la corporació provincial, ajornarà els rebuts fins que es normalitze ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El Consorci Provincial de Bombers registra prop de 200 servicis d'emergència a conseqüència de les pluges al l...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més