La Cooperativa Agrícola de Montserrat compra una bomba de trasbals

Sábado, 5 de noviembre de 2016 | e6d.es
• Amb una donació de 3.000 euros

._000448
«Per a nosaltres és una ajuda molt important, molt gran, perquè som una cooperativa molt humil. Aquest any per desgràcia se'ns va trencar una màquina, una bomba de trafegament, i la reparàrem, però vam aprofitar per comprar-ne una altra de recanvi. Ens vam adonar que ens havíem apanyat amb una, però que era molt millor tenir-ne dues i estar previnguts», va destacar el gerent de la Cooperativa de Montserrat, Emilio Ros, durant unes trobades entre els membres de la cooperativa i Caixa Rural Torrent per segellar la donació.
«Per a la Cooperativa de Montserrat, sempre ha estat la nostra entitat de referència . S'emporta quasi tota la nostra activitat. És un ajut i un impuls perquè que et dóna suport, que et coneguen, que els empleats siguen de la zona i que entenguen els problemes del camp, és millor que altres entitats que tenen altres branques de negoci. Totes es dediquen a l'agricultura, però Caixa Rural Torrent té més sensibilitat», va afirmar Ros.
Ismael Casaban, director general de l'entitat, va encapçalar l'acte, que va tenir lloc a les instal·lacions del celler, i al qual va acudir també en representació de la caixa el director i el personal de l'oficina de Caixa Rural Torrent a Montserrat, Santiago Lerma, Inma Estellés i Javier Martínez, respectivament.
L'alcalde del municipi, Josep Maria Mas, tampoc no va faltar a la cita, en què va agrair a Caixa Rural Torrent el suport al sector agrícola de Montserrat, una agricultura «minifundista que serveix de complement als treballs de les famílies en el sector secundari o terciari», en una localitat amb 7.200 habitants. «Està molt bé que una entitat com Caixa Rural Torrent es dedique d'alguna manera a ajudar, impulsar i potenciar tot el sector primari, en aquest cas, l'agricultura de Montserrat, que dins dels ingressos de Montserrat és una part important. No parlem només de les ajudes que cada client/a de Caixa Rural Torrent té com a persona usuària, com a membre de la cooperativa, sinó que és un ajut directe a la cooperativa», ha afegit Mas.
La cooperativa Coarval, composta per tres-cents socis i sòcies, té com a activitat més important el celler - «tenim, segons l'any, entre un milió i mig i dos milions de quilos de raïm. Aquest any hi ha hagut una miqueta de minva i n'hem tingut un milió quatre-cents mil. L'any passat en vam tenir un milió set-cents cinquanta mil»-, la recollida de la garrofa i aquesta setmana comencen la de l'oliva.
«Tenim, també, el servei de botiga i de maquinària que necessiten les sòcies i els socis: botiga de subministraments d'adobs i insecticides i d'eines, i de productes cooperatius alimentaris com oli, arròs, etc.», ha detallat el gerent de la Cooperativa de Montserrat, i alhora ha assenyalat que el volum de negoci «sol ser d'entre un milió d'euros l'any dolent i un milió dos-cents o tres-cents, el bo. Fluctua molt en funció dels preus dels productes del camp, que sempre varien. Per exemple, en els anys molt bons el moscatell pot valer 3,5 euros, i altres val 3 o 2,75 euros, cosa que afecta molt els comptes anuals». 
Ajuntament de Montserrat