La conselleria d'Economia Sostenible ajudarà a Sueca en el desenvolupament de la línia de mitja tensió

Viernes, 13 de noviembre de 2015 | e6d.es
• L’acord també inclou la formació pel foment de l'ocupació

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit s’ha reunit este dijous amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i treball, Rafael Climent.
En esta primera trobada a la que també han assistit el regidor de Comerç i Indústria, Pau Roselló i la titular de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, l’alcaldessa ha sol·licitat el suport de la conselleria per fer efectiva l’execució de la línia de mitja tensió des de la subestació del poble de Benicull fins a Sueca, així com la possibilitat d’assumir competències del Servef en el camp de la formació. 
L’alcaldessa i els regidors han traslladat al conseller la necessitat i la importància de fer arribar la línia de mitja tensió al municipi ja que consideren hi ha molts factors de desenvolupament que estan condicionats a ella i és necessària, per tant, per tal de poder reactivar i impulsar la indústria de la ciutat, el que permetria també afavorir l’ocupació en la zona. L'Ajuntament de Sueca va signar un conveni de col·laboració amb la companyia elèctrica Iberdrola en 2011, amb el qual es va procedir a la reserva de potència d'una cel·la de la subestació de Benicull. Amb aquest conveni, però l'Ajuntament va signar també el compromís d'execució de l'obra de desenvolupament de la infraestructura elèctrica des de Benicull a Sueca. Una part d'aquest projecte ja s'ha executat, concretament el tram des de Benicull al municipi de Polinyà, ara però cal fer arribar la línia fins el centre de repartiment a instal·lar en l'àmbit del Sector C-8, en el terme municipal de Sueca.
Climent s’ha compromés a recolzar el projecte des de la conselleria. El conseller ha assenyalat que s’estudiarà la possibilitat de contribuir al projecte l’any vinent i en tot cas, ha assegurat que estudiaran també en quina mesura podria establir-se una línia de col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca durant els tres propers anys (2017, 2018 i 2019) per tal que la línia de mitja tensió puga arribar a Sueca el més aviat possible, perquè puga créixer com a ciutat i es puga assentar indústria al municipi.
La delegació suecana ha continuat explicant al conseller la necessitat que té el municipi d’assolir competències en matèria de formació per tal d’ajudar els seus veïns a reincorporar-se al món laboral, així per exemple s’ha proposat conveniar amb el Servef que la formació que s’ofereix a través seu, es puga proposar des de l’Ajuntament d’acord amb les necessitats del poble. En el mateix sentit i amb el mateix objectiu, s'ha proposat igualment vincular la regidoria de Serveis Socials en els programes de formació i ocupació.
El conseller, en la mateixa línia dels arguments que han aportat l’alcaldessa i els regidors, ha apostat per singularitzar les problemàtiques que hi ha a cada zona, per la diversificació de la formació segons la demanda real i per fer una aposta ferma per la innovació.
Climent ha traslladat també les seues preocupacions a l’alcaldessa i els regidors, al respecte d’aquest tema i els ha avançat alguns dels projectes i actuacions previstes per afavorir l’ocupació, el comerç i la indústria. En este sentit, Climent ha avançat la seua aposta en 2016 pels Pactes Territorials per l'Ocupació, tot assenyalant la seua importància a l'hora de vertebrar el territori i ha explicat també els fons que es destinaran per a ajudes a la formació. El conseller ha finalitzat apuntant també a l'ú del servei de finestreta única per part dels emprenedors, per tal d'oferir-los assessorament tècnic per a la creació de noves empreses.
Ajuntament de Sueca