La Comunitat Valenciana tanca 2022 amb una millora molt significativa de l'atur

Lunes, 9 de enero de 2023 | e6d.es
• La taxa de reducció de la desocupació i l'afiliació a la Seguretat Social en la Comunitat han sigut superiors a les registrades en l'Estat

._000006
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrat del mes de desembre en la Comunitat Valenciana, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, i de les quals s'extrau que 1.052 persones (-0,31%) han deixat d'estar aturades.
Nomdedéu ha manifestat que aquest mes l'atur reflecteix dades “francament positives”, ja que en el transcurs de tot l'any 33.241 persones han deixat d'estar desocupades, la qual cosa equival a una reducció del 9%, superior a la mitjana de l'Estat, que s'ha situat en el 8,64%. També l'afiliació a la Seguretat Social s'ha incrementat un 2,62% (52.973 persones més), lleugerament per damunt de la mitjana de l'Estat, que ha aconseguit el 2,38%.
Així mateix, la xifra de persones inscrites en Labora és la menor d'un mes de desembre des de l'any 2007.
“La Comunitat Valenciana tanca 2022 amb una millora molt significativa de l'atur”, ha declarat Enric Nomdedéu, que ha destacat alguna de les xifres que avalen l'efectivitat de Labora en el seu treball.
Així, les ofertes d'ocupació gestionades pel Servei Valencià d'Ocupació, Labora, s'han incrementat un 40% en 2022 respecte l'any anterior. “Això representa quasi 10.000 ofertes gestionades més”, ha incidit el director general de Labora.
De la mateixa forma, 6.000 persones han participat enguany en alguns dels set plans locals d'ocupació impulsats per Labora: Avalem Joves Plus, Avalem Experiència Plus o Avalem Territori.
El responsable d'Ocupació ha explicat que “tanquem l'any amb una millora notable de les xifres d'ocupació i també amb un reforç important de l'efectivitat de les polítiques que impulsem des de la Generalitat i des de Labora”.
Quant a enguany, el secretari autonòmic ha reconegut que 2023 "no es presenta exempt de possibles riscos econòmics (inflació, possible recessió, conflictes, etc.)". No obstant això, ha declarat que des de Labora “confiem que, com ha anat succeint aquests últims mesos, la situació tendisca a estabilitzar-se i millorar”. “Des de la Generalitat i de Labora ho seguirem bé a prop i continuarem impulsant polítiques d'ocupació que milloren la vida de les valencianes i valencians”, ha assegurat.
El director general de Labora ha indicat que la baixada de l'atur ha sigut més intensa en el sector serveis (-0,51%), com era d'esperar per la campanya de Nadal, seguida de les persones sense ocupació anterior (-0,74%). No obstant això, el sector de la construcció i de la indústria ha experimentat lleugers increments.
D'altra banda, segons ha explicat, “els resultats per gènere són també un reflex d'aquestes diferències sectorials”. En aquest sentit, ha detallat que l'atur ha disminuït significativament entre les dones (-0,94%), mentre que ha augmentat en els homes (+0,67%), la qual cosa és degut a les xifres moderadament negatives que han registrat els sectors més masculinitzats.
Generalitat Valenciana