La Comunitat Valenciana suma 21 nous casos positius de coronavirus

Viernes, 13 de marzo de 2020 | e6d.es
• A la Ribera s’han detectat dos casos, un a El Perelló i altre a Villanueva de Castellón

._000690

._000694
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat 21 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana, la qual cosa eleva a 119 els casos actius.
La consellera ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, on ha comparegut al costat de la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra.
A la província de València s'han detectat 17 nous casos: un home, que és un cas secundari, presenta símptomes lleus i es recupera en el seu domicili; un home (cas importat) que està ingressat a l'hospital; dos homes (casos en investigació) que es recuperen en el seu domicili; un home (cas secundari) que està ingressat perquè compleix criteris; dos homes (casos en investigació) ingressats; i dos homes professionals sanitaris: un cas importat amb símptomes lleus en el seu domicili i 1 cas en investigació amb símptomes lleus en el seu domicili.
D'altra banda, quatre dones (casos secundaris) amb símptomes lleus i en domicili; dues dones professionals sanitàries (casos secundaris) amb símptomes lleus i en el seu domicili; i una dona (cas importat) que sí que es troba ingressada a l'hospital.
A la província d'Alacant s'han registrat 4 positius més. Es tracta de dos homes: un cas secundari lleu que es recupera en el seu domicili i un home, personal sanitari, que es troba ingressat. A més, dues dones: un cas en investigació ingressat a l'hospital i una dona que ha sigut traslladada a l'UCI i també es troba en investigació.
L'últim cas correspon, segons ha anunciat la consellera, a la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno, que es troba lleu i recuperant-se en el seu domicili.
Per tant, en aquest moment, en la Comunitat Valenciana hi ha 119 casos actius: 4 a la província de Castelló, 85 en la de València i 30 a la província d'Alacant.
De tots aquests casos, 31 es troben ingressats i 60 es recuperen en el seu domicili, mentre que 28 dels 30 casos positius de la residència de persones majors es troben en el centre. A més, hi ha 130 professionals sanitaris en aïllament preventiu.
La consellera ha informat també que, fins al moment, s'han realitzat 2.221 proves amb resultat negatiu i que la línia 900 300 555 ha atés des que es va posar en marxa més de 12.600 crides.
Aquest dijous es va habilitar en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat una secció perquè les persones que tenen dubtes puguen realitzar un 'Autotest' inicial i comprovar si són possibles contagiats per coronavirus. Segons ha apuntat Barceló, ha rebut ja més de 776.000 consultes, i moltes d'elles provenen d'altres comunitats autònomes i de ciutats com Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa o Valladolid.
G.V.

 

._000728

._000733