La Comunitat Valenciana comenša a emetre certificats de recuperaciˇ de la COVID-19 a partir de test rÓpids d'antÝgens

MiÚrcoles, 9 de marzo de 2022 | e6d.es
• El test s'ha de fer en un entorn sanitari, en un laboratori privat acreditat o en una farmÓcia

._000748
La Comunitat Valenciana començarà a admetre des d'aquest dimecres els test ràpids d'antígens fets en entorn sanitari, laboratori acreditat o farmàcia com a prova vàlida per a obtindre el certificat europeu de recuperació, que acredita que la persona ha superat el coronavirus i pot desplaçar-se dins de la Unió Europea complint amb les normes d'entrada i mesures sanitàries de cada país. La mesura té caràcter retroactiu i afecta a les proves ràpides d'antígens realitzades a partir de l'1 d'octubre de 2021.
En ampliar el tipus de proves vàlides per a l'expedició del certificat de recuperació, la Comunitat Valenciana s'adequa a la modificació reglamentària aprovada en aquest sentit per la Comissió Europea.
D'aquesta manera, a partir del dimecres, la persona que compte amb un diagnòstic de COVID-19 mitjançant prova ràpida d'antígens podrà descarregar-se el seu certificat de recuperació sempre que concórreguen diverses circumstàncies.
El primer requisit és que el test antigènic el faça un professional sanitari (en el cas dels autotest de farmàcia, li'ls fa la pròpia persona interessada però sempre sota la supervisió del farmacèutic). Ha de ser a més d'una marca inclosa en els llistats del Health Security Committee (consultar ací), que són les proves més fiables perquè han sigut validades mitjançant estudis. Finalment, també és un requisit imprescindible que el test antigènic ràpid es realitze en el sistema sanitari (Atenció Primària o Urgències), en un laboratori privat acreditat o en la xarxa de farmàcies col·laboradores repartides per tota la Comunitat Valenciana.
Generalitat Valenciana
._000772
._000841