La Companyia Maduixa de Sueca aconsegueix el Premi FETEN 2022 al millor espectacle d'adults

Jueves, 24 de febrero de 2022 | e6d.es
• L’obra ‘Migrara’ va ser estrenada al setembre 2021 i presenta sobre l'escenari “una histňria commovedora que explora els límits de l'equilibri amb el moviment"

._000006

._000562
La Companyia Maduixa, de Sueca, va aconseguir el Premi FETEN 2022 al millor espectacle d'adults en la present convocatòria d'aquests prestigiosos guardons internacionals per la seua última producció, Migrara. És la cinquena ocasió en la qual Maduixa s'emporta a terres valencianes un premi en FETEN, la Fira Europea d'arts escèniques per a xiquets i xiquetes de Gijón. Anteriorment ho van aconseguir amb Ras!, Consonant, Dot i Lù.
L'obra de la Companyia Maduixa va ser estrenada al setembre 2021 i presenta sobre l'escenari “una història commovedora que explora els límits de l'equilibri amb el moviment", segons Joan Santacreu, director de la companyia suecana. La utilització de les xanques com a element clau per a contar una història s'ha convertit en un element que caracteritza i defineix la companyia Maduixa, obrint un univers de possibilitats per a articular un diàleg entre la dansa, el gest i l'equilibri.
Interpretada per Laia Sorribes, Melissa Usina, Paula Quiles i Sara Canet, Migrara s'origina en un espai buit però minat d'obstacles i fronteres invisibles, d'odis irracionals i prejudicis on quatre dones, que van haver de deixar la seua terra d'origen, són rebutjades en arribar a un nou país. Elles ho transiten buscant el seu lloc. Un lloc on poder viure, on romandre, on arrelar, on poder ser. Un lloc al qual poder denominar "llar". Només demanen això. I lluitaran per a aconseguir-ho. "Aquest espectacle és la seua lluita. La lluita de dones fortes, valentes i, sobretot, resilients" afirma Santacreu.
FETEN, consolidada com el principal punt de trobada dels professionals del sector infantil de les arts escèniques a Espanya, va celebrar la seua 31a edició del 13 al 18 de febrer. La seua característica distintiva és la de crear a més un esdeveniment ciutadà que fa de l'espai un laboratori en viu de les preferències i tendències dels públics actuals i futurs de l'escena espanyola. El lliurament de premis va tindre lloc dilluns passat 21 de febrer a l'Escola de Comerç de Gijón.
Maduixa Teatre

 

._000351

._000772