La biblioteca d'Almussafes estrena la seua bústia de devolucions l'any del seu trenta aniversari

Viernes, 22 de abril de 2016 | e6d.es
• El contenidor, instal•lat en l'exterior de la dependència pública, estarà operatiu les 24 hores del dia

._000368
.
-000049
Almussafes compta amb una de les Biblioteques Públiques amb més tradició de la comarca de la Ribera. De fet, la instal•lació pública commemora enguany les seues tres dècades d'existència, un període de temps durant el qual no sols l'oferta bibliogràfica ha anat en continu augment, sinó que també s'ha invertit en l'increment i promoció dels diferents servicis que se li brinden a la ciutadania des de la dependència. L'última aposta de la Regidoria de Cultura que dirigix Teresa Iborra ha sigut la col•locació d'un bústia de devolucions per als diferents fons documentals oberts al préstec. El contenidor, l'adquisició del qual ha ascendit a 2.000 euros de pressupost, es troba operatiu des del matí d'ahir dijous 21 d'abril. A partir d'ara, els usuaris de la biblioteca pública podran optar per realitzar el retorn del document prestat directament en el mostrador o bé a través de la bústia d'autodevolució existent enfront de la fatxada de l'edifici.
La Biblioteca Pública d'Almussafes va tancar el passat any amb quasi 36.000 visitants, prop de 15.000 préstecs i un fons documental de 33.240 exemplars, els últims 1.135 adquirits durant eixe període temporal.
L'esmentat fons, catalogat en suports diversos, com a llibres, documents sonors, audiovisuals i electrònics i fullets i revistes, entre altres, tan sols podia ser tornat personalment en el mostrador de la dependència pública, durant el seu horari d'obertura. “A partir de hui, els nostres visitants poden triar el sistema de devolució que volen utilitzar, independentment que la Biblioteca es trobe oberta o tancada”, comenta l'edil de Cultura. De fet, amb la instal•lació de la bústia de restauració, ubicat en l'exterior de la dependència, els usuaris poden executar les transaccions de devolució del document que han obtingut, dies abans, per mitjà de préstec directament en el contenidor, encara que en este cas el retorn de l'exemplar es farà efectiu el següent dia hàbil en què la biblioteca estiga oberta.
Així mateix, la restauració registrada a través de la bústia suposa l'aplicació de les mateixes normes que en la devolució via mostrador, aplicant-se les sancions corresponents quan hi haja retard en la mateixa.
“Considerem que esta iniciativa, en la que hem invertit 2.000 euros, millorarà la qualitat de la nostra biblioteca, evitant temps d'espera en el mostrador i facilitant el millor desenrotllament del servici. A més, els quasi 3.800 usuaris amb carnet registrats en l'actualitat ja no dependran d'un horari fix per a completar la devolució dels exemplars prestats”, destaca Teresa Iborra.
Dels 14.547 préstecs registrats durant el 2015, un total de 11.787 van ser de llibres, enfront de 7.458 de vídeos i els 1.001 restants es van distribuir en els altres suports oferits en la Biblioteca Pública.
Ajuntament d'Almussafes