Juliet el Pilotari als estudis de Ràdio Alginet

Miércoles, 13 de marzo de 2013 | e6d.es
• El 1960 se li va concedir la medalla al Mèrit Esportiu al trinquet de Pelayo i entre els aficionats se li va tenir sempre per un jugador que ho donava tot al camp

El programa un Repàs per la vida de Ràdio Alginet va ser testimoni de l'entrevista que Alfons Juan va fer a una de les figures més emblemàtiques de la pilota valenciana.
Amb quasi 88 anys d'edat, Julio Palau Lozano va fer un repàs de la seua trajectòria com a pilotaire valencià d'escala i corda i les seves vivències als trinquets.
Juliet va nàixer al 1925 a Alginet en el si d'una família d'agricultors. Amb 15 anys va debutar com a professional. Les seues primeres eixides foren als trinquets d'Algemesí, Alzira, Guadassuar i Carcaixent, on va veure augmentat el seu prestigi i amb 20 anys ja era nom destacat als trinquets. Va estar en actiu fins a 1968. El 1960 se li va concedir la medalla al Mèrit Esportiu al trinquet de Pelayo i entre els aficionats se li va tenir sempre per un jugador que ho donava tot al camp i que sobresortia per la seva gran precisió en els cops. En el seu honor el mestre Justiniano Latorre va compondre un pasdoble (R.A.A.). És un dels cinc únics pilotaires que té foto penjada a la Galeria d'Honor  del Trinquet de Pelayo (València).
També se li ha dedicat un carrer al seu poble natal, Alginet i el 1999 va ser nomenat fill predilecte de la vila.
Ajuntament d'Alginet