Jornades pel clima i la mobilitat sostenible a l'Alcúdia, Carlet i Alzira

Miércoles, 21 de septiembre de 2016 | e6d.es
• Esta vesprada a Alzira, a les 19:30 hores, en la Casa de Cultura, presentació del llibre “ESPAÑA EN BICI”, amb Paco Tortosa

._000417

._000368
Ens alegra molt que municipis com València, Torrent, L'Alcúdia, Carlet i d'altres estiguen fent diverses activitats al voltant de la mobilitat sostenible, ja tocava conscienciarse sobre el tema. La llàstima és que no ho fan tots els pobles...
Perquè la situació actual ho requerix: el calfament del clima va més ràpid del que calculaven els científics de l'IPCC (Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, depenent de l'ONU), de fet portem ja 11 mesos seguits amb temperatures rècord, per damunt de les mitjanes mundials anteriors i per damunt de les de l'any passat, que va ser el més calorós de la sèrie històrica, des que disposem mesures directes, de manera que el present 2016 va camí de superar-lo.
Les causes són de sobres conegudes: l'emissió desaforada de gasos hivernacle, principalment el CO2, i la desforestació generalitzada. Per sectors, el del transport és ací
el principal consumidor de combustibles fòssils i per tant el major emissor de CO2, després anirien els incendis forestals, la generació d'electricitat, les indústries, el sector domèstic, els serveis, l'agricultura i la pesca. Tenint en compte la rapidesa amb que van pujant les temperatures globals probablement no disposem més que de 5 o 10 anys per resoldre el problema, si continuem enviant tantíssims contaminants a l'atmosfera aleshores no hi haurà volta enrere i convertirem les nostres terres en un desert tòrrid i estèril on ningú podrà viure.
Així doncs resulta urgent aplicar les solucions que venim proposant des de fa anys: mobilitat sostenible, repoblacions forestals, eficiència i energia solar, agricultura i jardineria ecològiques, 3R, educació ambiental, etc. És hora ja de que els diners de les grans obres públiques passen a finançar aquestes solucions mediambientals i socials, en volta de seguir destruint la Natura i donant-li més beneficis a les grans constructores i els corruptes.
I com que el transport és el primer emissor de gasos hivernacle, la principal solució per al calfament del clima és la mobilitat sostenible: potenciar el transport públic i sobretot la bicicleta, el vehicle ideal en les nostres ciutats quasi planes de clima suau. En eixe sentit La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció també hem organitzat a La Ribera unes Jornades pel Clima i la Mobilitat Sostenible, amb les següents activitats:
-Dimarts 20-S a L'Alcúdia, a les 19:30h en la Casa de Cultura, xerrada-col·loqui sobre EL CALFAMENT CLIMÀTIC i LA MOBILITAT SOSTENIBLE
-Dimecres 21-S a Alzira, a les 19:30h en la Casa de Cultura, presentació del llibre “ESPAÑA EN BICI”, amb Paco Tortosa.
-Dijous 22-S, DIA MUNDIAL SENSE AUTOS, durant el qual invitem als/les riberencs/ques a deixar el seu auto i desplaçar-se a peu, en bici o transport públic (recordeu que cada litre de combustible equival a 2'5 kilos de CO2 llançats a l'atmosfera).
-Dijous 22-S a Alzira, a les 19:30h en la Plaça Major, anem a celebrar-ho amb un passeig en bici a Carcaixent (com sempre, cadascú és responsable del que fa i els menors han de vindre amb un major responsable).
Des d'ací invitem a tothom a participar i felicitem als que estan fent altres activitats semblants, perquè el calfamet climàtic sols podrem aturar-lo entre tots/es! 
La Ribera en bici