Jorge Rodríguez elogia el model econòmic de la cooperativa agrícola de L'Alcúdia

Miércoles, 11 de noviembre de 2015 | e6d.es
• I anuncia noves ajudes per a renovar el poliesportiu municipal

._000338


._000246
 
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s'ha desplaçat aquest matí a L'Alcúdia per a visitar la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Oreto i el Poliesportiu Municipal. A la seua arribada a la cooperativa agrícola, el president Jorge Rodríguez ha sigut rebut pel seu director gerent, José López Sanchis, l'alcalde Andreu Saló i el regidor d'Activitats Econòmiques, Ruben Grau. El president de la Diputació ha elogiat el model econòmic de la cooperativa agrícola de L'Alcúdia que empra a 2.000 treballadors en temporada i genera un volum de negoci que ronda els 40 milions d'euros. “Ha de ser un model a seguir també pel seu grau de tecnificació i especialització perquè estem davant una autèntica indústria agroalimentària”, ha assenyalat Jorge Rodríguez.
L'alcalde Andreu Salom ha informat que la cooperativa genera la meitat del Producte Interior Brut de L'Alcúdia, “i voliem que el president visitara el recinte en plena activitat, en plena campanya de cítrics i, especialment, en plena campanya del kaki, el producte clau de L'Alcúdia i de la comarca”.
Els responsables de la cooperativa ha agraït la intensa labor de la Diputació de millora dels camins rurals gràcies a la qual aquests vials resulten més segurs però també més “productius” per l'estalvi en costos i accidents i a més “faciliten moltíssim la recol·lecció i el trasllat de la fruita des del camp fins a la cooperativa”.

Més ajuda per a renovar el poliesportiu
Després de visitar la zona de cítrics i l'àrea d'empaquetat del Kaki, la comitiva s'ha traslladat al poliesportiu municipal on el regidor d'Esports, Francesc Martines ha mostrat la zona que es preveu remodelar. També han acudit el president de Unió Esportiva L'Alcúdia, Paco Verdú, el director del COTIF, Eliseo Gómez i el director del Club d'Atletisme, Héctor Tolosa.
El cost dels treballs de reforma ascendeix a 470.000 euros i implica la instal·lació d'una nova graderia que ampliarà en 500 persones l'aforament del recinte, millorarà diversos serveis de vestuari i habilitarà nous magatzems i una sala polifuncional.
Tal com ha avançat el propi president de la Diputació, “tenim l'obligació de fer viable les obres de millora que ens ha traslladat el govern municipal, ja siga en el termini d'un any o dos, perquè l'esport ha de ser una inversió”.
Segons el president Jorge Rodríguez, “la nostra prioritat és invertir en les persones i en projectes que milloren la vida amb hàbits saludables i que, com en aquest cas, dinamitzen una ciutat i donen servei a milers de ciutadans”.
Per la seua banda, l'alcalde de l'Alcúdia ha qualificat de “excel·lent” la gestió de la nova Diputació presidida per Jorge Rodríguez. “Ha sigut magnífic que el superàvit de la institució haja sigut invertit en els ciutadans, a través dels ajuntaments i del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles”, ha manifestat Andreu Salom. 
DIVAL