Jorge Rodríguez convida als valencians a visitar i conéixer la Diputació amb motiu del 9 d'Octubre

Lunes, 2 de octubre de 2017 | e6d.es
• Amb jornades de portes obertes del 5 al 15 d'octubre i l'exposició 'Coneix la Diputació'
.-000508 

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha convidat a les valencianes i valencians a conéixer els serveis que presta la institució i descobrir els seus tresors artístics i patrimonials, amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Per a açò, entre el 5 i el 15 d'octubre podran visitar-se els palaus de la Diputació en horari de 16 a 20 hores els dies laborables, i de 10 a 14 i de 16 a 20 hores els caps de setmana i festius. En paraules de Rodríguez, "no es pot apreciar allò que no es coneix, per açò estem fent un gran esforç des que va començar la legislatura per acostar la Diputació a les comarques valencianes i obrir les seues portes als ciutadans mostrant tots els serveis que presta aquesta casa i compartint amb les valencianes i els valencians l'extraordinari patrimoni amb el qual explica una institució amb més de 200 anys d'història però moderna en les seues iniciatives".
En aquest context, l'obertura dels palaus de la Batlia i la Scala, dins del programa Palaus Transparents en coordinació amb la Generalitat, és el marc en el qual la institució provincial aprofitarà per a mostrar als ciutadans les seues exposicions itinerants, que aquest cap de setmana tanquen la seua primera escala a Requena amb més de 12.000 visites i parteixen rumb a Alzira, on podran veure's a partir de novembre.
Acompanyat pel diputat d'Administració General, Pepe Ruiz, el president de la Diputació ha avançat que a partir del 5 d'octubre podrà visitar-se, en l'espai comú entre el Saló de Reines i el Saló de Plens, la mostra 'Coneix la Diputació', un interessant recorregut per les àrees de la institució i els serveis que presta a les veïnes i veïns dels municipis valencians. Unes 5.000 persones han acudit al Temple de Sant Nicolás de Requena per a conéixer de prop la Diputació al llarg de l'estiu.
En el Pati de la Scala, els visitants podran visualitzar una projecció de l'exposició 'Memòria de la Modernitat', que tira el teló aquest diumenge a Requena, després de rebre 7.000 visites en una comarca amb 30.000 habitants, i es prepara ja per al trasllat cap a Alzira, on a partir del 2 de novembre s'exposarà en el MUMA de la capital de la Ribera. Els Sorolla, Pinazo, Equip Crònica i altres joies del patrimoni de la Diputació continuaran la itinerància amb la qual el president ha volgut acostar el patrimoni provincial a les comarques valencianes: "aquestes obres que penjaven de despatxos o es guardaven en magatzems són patrimoni de tots els valencians i compartint-les amb ells estem a més reescrivint la història del nostre art", ha assenyalat Rodríguez.

Una imatge moderna
El dissenyador Ibán Ramón, gran triomfador en els últims premis de disseny de la Comunitat Valenciana, ha sigut l'encarregat de crear la imatge de la Diputació per a aquest 9 d'Octubre, una aposta "moderna", segons ha destacat el president de la Corporació, que reforça la idea de l'"autoestima" que han de tenir els valencians pels seus senyals d'identitat.
No és l'única picada d'ullet a l'autoestima i el respecte pel nostre que la Corporació provincial ha fet en aquesta campanya del 9 d'Octubre, en la qual la música dels tascons de radi i els espots televisius ha sigut a càrrec de Agus Gamino, un dels grups valencians que s'han presentat a l'edició d'enguany del Sona la Dipu.
A més, en aquests últims mesos s'ha fet realitat l'anunci del passat any amb motiu del Dia de la Comunitat, en el qual es va avançar que tots els edictes i publicacions de la Diputació de València en el BOP serien bilingües. El departament que dirigeix Pepe Ruiz ha fet un pas més i està estudiant oferir als ajuntaments assistència tècnica perquè puguen publicar tots els seus anuncis tant en castellà com en valencià.
Jorge Rodríguez ha insistit en aqueixa crida a la societat valenciana perquè descobrisca i aprenga a apreciar la institució amb seu en Plaza Manises, i ha acabat la seua intervenció valorant el lema escollit per la Diputació per a celebrar el Dia de la Comunitat. "Estimem allò que és nostre".
DIVAL