Iván Díaz Buj guanya la IX Marcha BTT Vila de Turís

Jueves, 16 de noviembre de 2017 | e6d.es
• Enguany ha trencat amb totes les expectatives de participació en arribar als 405 corredors
._000448 

._000407
La Penya Ciclista de Turís encara la celebració del desé aniversari de la seua marxa BTT en 2018 amb bons auguris, ja que en la d'enguany ha trencat amb totes les expectatives de participació en arribar als 405 corredors. El seu president, Gaspar Soucase, no pot amagar la seua satisfacció, ja que es tracta de vuitanta participants més que en 2016. “Duguem dos anys consecutius sumant 80 corredors cada any, a la qual cosa se suma l'increment de socis de la penya que en aquest temps ha passat de 35 a 47”, explica Soucase.
Iván Díaz Buj, del FRM, es va convertir en el guanyador d'aquesta edició seguit per José Francisco Noguera Soriano, del Bicistore, i Alberto Ballester Navarro, del Cult Bikes-Specialized. En l'apartat local el primer a arribar a meta, i quart en la general, va ser Javier Almela Carrión, de l'O.C. Montgó-ULB. Segon i tercer del podi local van ser Pedro Martínez Hueso (dotze en la general) i Oleh Paniv (dinou en la general), del Looks Bike Mislata.
Quant a les fèmines, les tres guanyadores absolutes van ser Arantxa Luís Alonso, del Bicistore; Marta Peña Fernández, del Speed Bike Torrent; i Elena Rosell Aragó (independent).
El president de la penya turisana comenta que en cada edició “volem innovar per a atraure a més públic, no solament renovant recorreguts per a fer la prova més interessant sinó apostant per atraccions per als més xicotets”.
Soucase se sent orgullós de “promocionar el nom del nostre poble per tot el país”, una cosa en la que, a més de la bona organització, també té a veure la participació de figures com Iván Díaz, set vegades campió autonòmic, i Álex Moya, excampió autonòmic i tercer en la Quebrantahuesos BTT i Open d'Espanya Marató, entre altres.
El president no vol oblidar la inestimable col·laboració dels voluntaris sí com dels patrocinadors, entitats i associacions sense els quals “seria impossible aconseguir el bon resultat d'aquesta cita tan important per a l'esport turisà. Em referisc, naturalment, a l'Excm. Ajuntament, Caixa Turís, Òptica Savis, Club Perro Verde, Club Triesport i socis de la penya”.
Iván Picó, regidor d'Esports, va destacar “l'èxit de participació. Per descomptat cal donar l'enhorabona a la Penya Ciclista per aquesta organització que fa que la prova millore en tots els aspectes any rere any”.
L'alcalde Eugenio Fortaña, que va ser l'encarregat de tallar la cinta d'eixida, es va expressar en els mateixos termes: “La gran repercussió que està aconseguint Turís en el món de la BTT és innegable i açò és gràcies al gran treball que es fa des de la penya reforçat amb el de tots els voluntaris i col·laboradors”. 
Ajuntament de Turís