Ivace Energia convoca les ajudes per a les instal·lacions d’autoconsum elèctric als ajuntaments

Martes, 18 de abril de 2023 | e6d.es
• Sufraga el 100 % del projecte mitjançant una fórmula combinada al 50 % de subvenció i el 50 % de finançament a interés zero
._000900 
L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha obert la convocatòria d’ajudes destinada a les entitats locals per a donar suport als projectes d’instal·lació d’autoconsum i la generació d’energia elèctrica mitjançant energia solar als municipis.

Aquesta línia d’ajudes està dotada amb un pressupost de 3 milions d’euros i el termini per a presentar sol·licituds es prolongarà fins al pròxim 12 de maig de 2023.

La convocatòria donarà suport a tot el cost del projecte, ja que la fórmula d’ajuda reembossable es complementa ara amb una subvenció a fons perdut del 50 % del cost del projecte, la qual cosa ajuda enormement al fet que els ajuntaments puguen desenvolupar aquesta classe d’instal·lacions.

Així doncs, la Conselleria d’Economia Sostenible, a través d’Ivace Energia, sufragarà el 100 % del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut (el 50 % del projecte) i un préstec a interés zero (el 50 % restant del projecte).

El pressupost màxim amb què Energia donarà suport per projecte ascendeix a 100.000 euros i pot arribar a un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

El termini d’amortització serà de 96 mesos i les quotes d’amortització seran semestrals, és a dir, 16 quotes d’amortització. No obstant això, les últimes 8 quotes no es giraran al beneficiari en compensar-se amb la subvenció a fons perdut.
Generalitat Valenciana