Igualtat invertirà 50 milions d'euros en la rehabilitació de la residència per a persones majors de Carlet dins del Pla Convivint

Jueves, 1 de diciembre de 2022 | e6d.es
• L'objectiu és adaptar el centre al nou model residencial impulsat per Igualtat amb unitats convivencials

._000006
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà 50 milions d'euros a la rehabilitació de la residència per a persones majors de Carlet, segons ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, durant la visita que ha realitzat a les instal·lacions d'una de les majors residències del país.
Acompanyada pel director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, qui ha explicat el projecte de les obres, la vicepresidenta ha recorregut les instal·lacions per a conéixer les principals millores que es duran a terme per a augmentar la comoditat de les instal·lacions, millorar l'accessibilitat i incrementar el nivell de satisfacció de les persones usuàries. A la visita també ha assistit la directora general de Persones Majors, María José Pérez.
Amb un pressupost de 50,45 milions d'euros, aquest projecte constitueix “una de les grans apostes del Consell incloses en el Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials, la inversió dels quals suposa prop del 9% dels 561 milions d'euros previstos en el Pla per a la reforma o construcció d'instal·lacions socials”, ha destacat la vicepresidenta.
L'objectiu, ha indicat, és “dignificar el centre per a convertir-lo en un lloc on la gent vulga vindre a viure en plenitud la tercera part de la seua vida i trobe en les seues instal·lacions la qualitat de vida que mereix”.
La vicepresidenta s'ha referit també a la importància que l'equip directiu responsable de la gestió de la major residència pública de persones majors de la Comunitat “estiga format únicament per infermeres”, alguna cosa que, al seu judici, demostra que en aquest àmbit “no hi ha sostre de cristall”.
Aquestes professionals, ha assegurat, poden traslladar, “des de l'experiència”, els seus coneixements a la pròpia direcció de la residència, la qual cosa els permet “afavorir les gestions i que les mesures que impulsen des de la direcció vagen directament a l'arrel del problema i a solucionar els necessitats que es puguen plantejar”.

Projecte de rehabilitació
La residència per a persones majors dependents de Carlet va ser construït en 1978 amb una capacitat de 520 places, encara que en l'actualitat compta amb 235 persones usuàries.
Amb aquest projecte el centre s'adaptarà al nou model residencial impulsat per Igualtat, organitzat en mòduls de convivència perquè les persones usuàries compten amb espais el més semblant a una llar.
Aquests mòduls comptaran amb una capacitat màxima de 16 persones i es distribuiran entre habitacions, simples i dobles, amb bany adaptat integrat en cadascuna al costat d'un menjador amb cuina ‘office’ i sala d'estar, a més d'una terrassa que podrà ser coberta o no.
A més d'aquests mòduls, s'agruparan també els espais comuns per a teràpies de rehabilitació, activitats conjuntes, zona per a professionals, sala de capellans i personal mèdic.
Respecte als espais exteriors, s'habilitaran zones verdes per a passejar, àrees amb tendals per a donar ombra, en cas necessari, i zones de joc infantils inclusius per a facilitar les visites de familiars.
D'acord amb el model residencial que vol implantar la Conselleria, també s'han realitzat ja millores per a convertir la residència en un centre sostenible i energèticament eficient, com l'aïllament de façanes i en cobertes, substitució de fusteries, il·luminació led, sensors de presència i instal·lacions per a energies renovables.
El projecte també contempla un mòdul d'habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional.
Generalitat Valenciana