Igualtat Almussafes llança un vídeo reivindicatiu contra la violència de gènere

Domingo, 18 de noviembre de 2018 | e6d.es
• L'IES Almussafes ha acollit l'exposició de l'IVAJ, “No em toques el whatshapp” per a previndre la violència de gènere

._000006
Amb l'hashtag #NiUnaVíctimaMés, l'Ajuntament d'Almussafes, a través de la seua Regidoria d'Igualtat, i continuant amb el despliege de les diferents línies estratègiques del seu Pla d'Igualtat entre dones i hòmens ha plantejat una extensa programació per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. A més de l'exposició que ha mostrat el centre de secundària, del 6 al 15 de novembre, l'agenda reivindicativa de 2018 integra multitud d'activitats de conscienciació, com la instal•lació d'un punt violeta, una clownferència, un recital poètic, un espectacle teatral, una exposició sobre dones valencianes que han de considerar-se com a eminències, una conferència sobre el Viogen i la concentració solidària i posterior lectura del manifest en repulsa per les víctimes de violència masclista. Encara que, sens dubte, una de les grans apostes de la Regidoria d'Igualtat d'enguany és el llançament d'un vídeo, en el que un total de veïns i veïnes d'Almussafes diuen No a qualsevol tipus de violència.
Des del passat 6 de novembre, la localitat d'Almussafes es troba immersa en l'agenda d'activitats reivindicatives del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, iniciativa que s'emmarca en el Pla Municipal d'Igualtat entre dones i hòmens de la localitat.
Segons el Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat del Govern d'Espanya, en la qual cosa portem d'any han mort assassinades un total de 43 dones a les mans de les seues parelles o exparelles, morts que han deixat 33 menors òrfens. “Desgraciadament i a pesar de les polítiques de conscienciació que apliquem des de les diferents administracions públiques, les xifres no deixen de créixer. D'ací l'apressant necessitat de mostrar públicament el nostre rebuig ferm i unànime a la violència de gènere i continuar impulsant campanyes de conscienciació durant tot l'any”, constata la regidora d'Igualtat, Davinia Calatayud.
De fet, des de l'aprovació del primer pla municipal d'igualtat les accions reivindicatives i de conscienciació són contínues, si bé és cert que coincidint amb el 25 de novembre, Dia Inrternacional contra la Violència de Gènere, s'oferta un major palmito d'iniciatives durant les jornades prèvies i posteriors, que enguany 2018 s'han vist reforçades amb el muntatge audiovisual contra la violència de gènere, en el que ha participat la pròpia ciutadania d'Almussafes i que es llançarà dimarts que ve 20 de novembre.
També durant la jornada del dimarts i en horari matinal, l'Equip d'Igualtat de la Mancomunitat de la Ribera Baixa instal•larà un Punt Violeta en el Mercat d'Almussafes, davall el lema “Saps què significa no?”.
A les 18 hores del dimecres 21, en el Centre de Formació de Persones Adultes, l'Escola de Clown “Hij@s de Augusto” impartirà una Clownferència per a afrontar la violència de gènere des d'una perspectiva diferent i ajudar a detectar i eliminar actituds i situacions que són l'antesala del maltractament físic, psicològic i social. L'agenda continuarà a les 19 hores del dijous 22 de novembre, amb la xarrada sobre la violència de gènere que impartirà una agent policial d'Almussafes especialitzat en la matèria, i a les 22.30 hores amb el recital poètic “Els sospirs castrats”, ambdós activitats en la cafeteria del Centre Cultural.
 
Concentració i manifest
El divendres 23, a les 12 hores es realitzarà la tradicional concentració solidària convocada per l'Associació de Dones Progressistes enfront de l'edifici consistorial i la lectura del manifest contra la violència de gènere.
Així mateix, el divendres 30 de novembre, a les 22.30 hores, la companyia Groc Teatre oferirà és espectacle Genovese en el centre Cultural i les entrades ja estan a la venda per 5€.
L'exposició “Eminencies valencianes, grans aportacions dels oblidades” de l'Equip d'Igualtat de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, que s'inaugurarà el pròxim 12 de desembre i es podrà visitar fins al 2 de gener en la sala d'exposicions del Centre Cultural, completarà l'agenda commemorativa d'enguany.
Ajuntament d'Almussafes