Hui s'inaugura l'exposició de Ximo Bueno "Instants Taurins" a Algemesí

Miércoles, 16 de septiembre de 2015 | e6d.es
• Dimecres 16 de setembre, a les 20:00 hores, al Casino Liberal


._000338

 


._000296
 
Coincidint amb la Setmana de Bous d’Algemesí la Sala d’Exposicions Municipal i l’associació de Fotoaficionats d’Algemesí presenta l’exposició «Instants Taurins» del fotògraf Ximo Bueno. Aquesta mostra un recorregut per moments de la festa d’Algemesí que aprofundeixen en la relació mítica de l’home i el bou. L’exposició tindrà lloc entre el 17 i el 27 de setembre i s’inaugurarà el dimecres 16 de setembre.
Eixes imatges són capturades per Ximo Bueno, a qui li apassiona plasmar la fugacitat de la realitat i els matisos que se li escapen a la mirada, i que converteix alhora la fotografia en una finestra al passat.
Ximo ha practicat des de fa dècades els gèneres de reportatge, retrat i fotografia de paisatge, i es defineix així mateix com “un fotògraf d’Algemesí enamorat de  les dos festes grans de la seua ciutat”: la Mare de Déu, patrimoni de la humanitat, i la Setmana de Bous, que han passat any rere any pel seu objectiu. Durant molts anys Ximo Bueno ha estat uns dels impulsors de l’associació de Fotoaficionats.
A pesar de ser un fotògraf polifacètic, la seua afició als bous, heretada de son pare, fa d’aquesta temàtica un capítol important en la seua trajectòria.
Exposició «Instants taurins»  arreplega moments i instants de la Setmana Taurina d’Algemesí de 2014 on es plasmen els colors, la força, els ritmes  i sons sobre l’albero i els carrers de la ciutat durant els tancaments.
En paraules del seu autor, “és una col•lecció incompleta d’instants viscuts la Setmana de Bous del passat any 2014. Moments que ja han desaparegut de les memòries en què només queda el regust intuït d’una setmana festiva de la qual ara es mostren uns instants que van formar part d’aquella xicoteta història que van viure fa un any.”

Sala d’Exposicions Municipal
Inauguració el 16 de setembre
Del 17 al 27 de setembre de 2015
Ajuntament d'Algemesí