Hui es presenta a Alginet el llibre ‘Alginet, arròs i població’, de Salvador Comes

Viernes, 22 de marzo de 2013 | e6d.es
• “En un temps el cultiu de l’arròs marcà la vida dels veïns d’Alginet”Hui divendres, 22 de març, a les 20.00 hores, la Casa de la Cultura d’Alginet acull la presentació del llibre “Alginet, arròs i població” (Un paisatge a la Ribera del Xúquer), el primer llibre d’una trilogia que es completarà amb la del conreu de la tomaca i la del cacau a esta localitat.
Es tracta d’un treball d’investigació, de més de sis anys, portat endavant pel professor d’institut i docent en la Universitat de València Salvador Comes.
L’autor del treball ha relatat a El Seis Doble que tot va començar fa ara uns deu anys quan estava investigant en l’arxiu de la Biblioteca Històrica Nacional i va donar amb un document on apareixia que a les partides d’Alginet es cultivava “Morera e arroce”. Açò, no va fer més que despertar la curiositat d’este veí d’Alginet que començà a tirar del fil per a investigar al voltant del tema en qüestió.
En el llibre es conten diverses històries, una d’elles etnogràfica, l’altra el binomi arròs i població associat al poble d’Alginet.
El conreu de l’arròs a esta localitat de la Ribera va desaparèixer, per diversos factors, l’any 1971.
Els interessats amb esta publicació la podran trobar en algunes llibreries d'Alginet, Alzira i Carcaixent  o be a través del correu [email protected]
Salva Roses
 


Entrevista a Salvador Comes,
autor del llibre "Alginet, arròs i població"

Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací