Alginet ha celebrat hui diumenge la festa de Sant Antoni Abad, patró dels animals

Domingo, 13 de enero de 2013 | e6d.es
• En cercavila, tot tipus d'animal han eixit de l'Hort de Feliu cap a la plaça de la Constitució on s'ha procedit a beneir-los

Al mes de gener i per encetar l'any es celebra la tradicional festa de Sant Antoni Abad, patró dels animals. La costum marca la tradició i hui diumenge 13 de gener s'ha realitzat la benedicció dels animalets.
En cercavila, gossos, gats, pardalets, cavalls, porcs, gallinetes, hàmsters, lloros, burros i tot tipus d'animal han eixit de l'Hort de Feliu cap a la plaça de la Constitució on s'ha procedit a beneir-los.
L'acte ha sigut organitzat per la Federació Valenciana de la Festa de Sant Antoni Abat i l'Associació Hípica d'Alginet amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Cooperativa Elèctrica i la Caixa Rural d'Alginet.
El dimecres 16 serà el torn de la Foguera de Sant Antoni que començarà a les 9 de la nit a la Plaça de l'Ajuntament, on es projectaran vídeos i fotos de les passades fogueres. Seguidament, i acompanyats per el Quadre de Balls Populars d'Alginet i focs d'artifici, s'anirà en cercavila pel carrer Sant Antoni cap a la plaça de l'estació on es botarà foc a la foguera i es podrà degustar el vi valència, el cacau, les coques de cansalada i les de verdures que l'Ajuntament d'Alginet ha preparat per a l'ocasió.
Ajuntament d'Alginet