Gavarda es prepara per a viure un intens cap de setmana amb les festes de Sant Vicent i la Immaculada Concepciˇ

Sßbado, 15 de abril de 2023 | e6d.es
• Fins al dilluns l'agenda no pararÓ

._000723
L'arribada de la segona Pasqua Ús sin˛nim de festa a Gavarda. Les celebracions en honor a Sant Vicent i la Immaculada Concepciˇ sˇn, al costat de les de Sant Antoni, les mÚs importants del municipi. Una tradiciˇ centenÓria en la qual s'involucren i participen tots els ve´ns i ve´nes, per˛ a la qual tambÚ s'acosten gent de poblacions confrontants.
Torna a haver-hi un nodrit grup de festers, per la qual cosa, en colĚlaboraciˇ amb l'Ajuntament, s'ha elaborat un programa ple d'activitats que combinen pˇlvora, m˙sica, animaciˇ, folklore, esport i gastronomia. Un ventall de propostes que compagina tradiciˇ i alguna novetat.
Fins al dilluns l'agenda no pararÓ. Els trons marcaran el punt de partida i a les 20.30 hores, la Va unir Musical de Gavarda (UMG) realitzarÓ el concert de festes. Tot seguit, tindrÓ lloc un sopar de coques de cansalada viada en la Plaša de lĺAjuntament i es tancarÓ la jornada amb una discomˇvil a cÓrrec de DJ Lˇpez.
El dissabte, es durÓ a terme l'habitual Volta a Peu, enguany la XXI ediciˇ, i serÓ des de les 17.30 hores (categoria infantil), fins a les 19.00 hores (categoria absoluta). A la nit, el Galbis cuinarÓ una gran truita de cre´lles i llonganisses i l'orquestra Gravity, seguida d'una macrodiscomˇbil, s'encarregaran de posar el fermall final.
El diumenge, des de les 09.00 hores, els cotxes antics inundaran Gavarda amb la II Concentraciˇ de Vehicles ClÓssics. A les 11.00 hores, s'inaugurarÓ una exposiciˇ d'art en el Va salar *Multi˙s, a cÓrrec dels artistes locals, mentre que a les 11.30 hores, es recollirÓ a les festeres de la Immaculada Concepciˇ per a celebrar la missa en honor a la patrona. Quan finalitze, hi haurÓ vi d'honor en el consistori. A la vesprada, a les 16.00 hores, parc infantil per als mÚs xicotets i a les 17.00 hores, partida de raspall en el carrer Pilota. A les 20.00 hores, processˇ, que culminarÓ amb una samfaina valenciana preparada per Galbis. A les 00.00 hores, la millor m˙sica prendrÓ protagonisme amb la famosa orquestra L'└nec.
El dilluns, des de les 11.30 hores, hi haurÓ animaciˇ infantil i, al mateix temps, s'iniciarÓ una cercavila en honor a Sant Vicent Ferrer. A les 16.00 hores, jocs tradicionals infantils seguits d'un espectacle de mÓgia a cÓrrec de Mag Larsen. TancarÓ les celebracions la tradicional processˇ amb la imatge de Sant Vicent acompanyada per la Ruca Marrˇ i la UMG. ôSi la segona Pasqua tÚ un nom propi, aqueix Ús el de Gavarda. S'ha organitzat un complet programa per a tots els p˙blics. No falta de res. ╔s important que la gent s'anime, isca al carrer i les ˛mpliga de color i alegriaö, apunta l'alcalde Vicente Mompˇ.
Ajuntament de Gavarda
á

á