Fortaleny comptarÓ amb un nou consultori d'Atenciˇ PrimÓria

Jueves, 30 de septiembre de 2021 | e6d.es
• Es tracta d'una demanda hist˛rica del municipi, que comptarÓ amb una inversiˇ prevista de mÚs de 316.000 euros

._000681

._000705
Responsables del Departament de Salut de la Ribera i de l'Ajuntament de Fortaleny han visitat l'edifici on està previst situar el futur consultori auxiliar del municipi, que substituirà al ja existent, i que actualment dona cobertura a un miler d'habitants.
Es tracta d'un edifici situat en la confluència dels carrers San José i Sant Roque d'esta localitat de la Ribera Baixa en el qual, fins al moment, se situava una sucursal bancària i que l'Ajuntament de Fortaleny ha adquirit i cedit a la Conselleria de Sanitat, amb la finalitat d'albergar el futur centre d'Atenció Primària.
En la visita han estat presents l'alcaldessa de la localitat, Juani Clos, i la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, qui ha estat acompanyada pels directors mèdic i d'Infermeria d'Atenció Primària, Dr. José Manuel Soler i Carlos Herrero, respectivament, així com pel director econòmic, José Conesa.
Així mateix, han visitat l'edifici els regidors de Salut i Urbanisme de Fortaleny, Rosalina Aviñó i Francisco Bernabé, respectivament, i el tècnic municipal Pablo Sapiña.
“Es tracta d'un edifici situat en el centre del municipi i que, una vegada reformat, ens permetrà gaudir d'unes instal·lacions modernes i funcionals”, ha afirmat l'alcaldessa de Fortaleny, qui ha destacat que “gràcies a la col·laboració i el treball conjunt que estem duent a terme entre l'Ajuntament i el Departament de Salut satisfarem una demanda històrica dels veïns de Fortaleny, que reclamaven un consultori auxiliar que s'adaptara millor a les seues necessitats”.
D'esta manera, s'estan ultimant els plecs per a la redacció del projecte del nou consultori auxiliar, l'obra del qual està previst que isca a licitació en el segon semestre de l'any 2022 i que suposarà una inversió inicial de més de 316.000 euros.
Així mateix, el Departament de Salut de la Ribera ha estat treballant en el pla funcional del futur consultori auxiliar, que estarà dotat de 3 consultes, una zona de recepció i una sala d'espera, una sala multifuncional, una zona de magatzematge, un quart de residus, un lavabo per a personal i un lavabo per a usuaris totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda.
Segons ha assenyalat la Dra. Liliana Fuster, “un dels principals compromisos que va adquirir el Departament de Salut de la Ribera des de la seua reversió a la gestió pública, va ser el de proporcionar als ciutadans de la comarca una xarxa de centres d'Atenció Primària digna i humanitzada i dotada dels serveis necessaris amb la finalitat de millorar l'atenció sanitària que es presta a la població”.
En este sentit, “actuacions com la que tenim previst escometre en el municipi de Fortaleny són un pas més en la consecució d'este objectiu”, ha conclòs la Dra. Fuster. El Departament de Salut de la Ribera també dotarà i equiparà el futur centre sanitari per a la seua posada en funcionament.
  Departament de Salut de la Ribera

 

._000696

._000826