Èxit de participació en les III Jornades Falleres “Tamany i Color” a Carcaixent

Viernes, 22 de abril de 2016 | e6d.es
• Entrevista a Juane Cortell, artista faller i creador d’estes jornades, en les quals es parla de la situació del gremi d’artistes fallers a la Comunitat Valenciana

._000210


._000213
 
Una reunió d’artistes fallers per a parlar de la situació actual del gremi a la Comunitat Valenciana té lloc a Carcaixent cada any per estes dates. “Tamany i Color” es va crear fa tres anys com a “caxondeo” per a parlar d’artistes fallers i de monuments dins d’un taller, segons ens conta Juane Cortell, artista faller de Carcaixent.
En esta nova edició s’han sobrepassat totes les expectatives, el primer any van ser 20 participants, el segon 50 i en este tercer encontre s’han superat el centenar d’artistes i fallers.
Pepet de Burriana i el dibuixant Ortifus van ser dos de les personalitats que han participat enguany en estes xarrades, on els artistes i fallers exposen les seues inquietuds i problemes.
En esta tercera edició un dels temes que amb més amplitud s’ha tractat ha sigut el tema dels jurats de monuments. La crisi, la morositat i el tancament de tallers fallers també són els assumptes que més preocupen als artistes. Però també esta reunió ha mostrat la seua cara més solidaria, ja que els participants han donat aliments no peribles a la ONG Banc d’Aliments de Carcaixent.
J.M.O