Čxit d’assistčncia en la Segona Edició de la Fira del Llibre i la Cultura d’Alginet

Martes, 15 de abril de 2014 | e6d.es
• Per segon any consecutiu, ACEAL va organitzar el diumenge la Fira del llibre i la cultura amb rčcord d’assistčncia i expositors

._000243
Amb un sol radiant i la plaça de la Constitució plena de confraries, a les 11 del matí arrancava la segona edició de la fira del llibre i la Cultura organitzada per l’Associació Comercial i Empresarial d’Alginet.
Els escriptors locals i comarcals, Àlan Greus, Vicent Borràs, Josep Lozano, Urbà Lozano, Anna Moner, Ferran Cremades i Antoni Martínez van estar al llarg del dia a la fira. Els visitants van poder adquirir els llibres dels autors, conversar amb ells i endur-se la seua obra signada junt amb un marca pàgines i una rosa. A més, els menuts van poder gaudir d’activitas destinades per a ells com varen ser: contacontes de Vicent Cortés, pinta cares i tallers infantil a càrrec de Papallona Jove, “unflables”, titelles i moltes d’altres. L’animació va vindre de la mà del grup de teatre Avant va el Carro, que va escenificar,a peu de carrer, histories curtes i carregades de simbolisme al voltant dels llibres i la lectura. Enguany, com a novetat, els visitants van poder gaudir d’una gran mostra de llibre antic a càrrec de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on entre d’altres s’expossaren obres originals del segle XVIII, així com El Llibre dels Fets de Jaume I, dietaris i fins i tot el llibre més menut del món, de menys d’un centímetre. La festa de la cultura tancà les seues portes amb el sorteig de dos lots de llibres d’important valor cultural a càrrec de la Biblioteca Municipal i un concert del grup En Clau de Jazz Quintet. Jose Bayarri, president de l’Associació Comercial i Empresarial d’Alginet afirmava “Aquest any la segona edició de la Fira del Llibre i la Cultura ha estat tot un èxit, amb rècord d’assistents, expositors i escriptors, apropant des d’ACEAL un any més la cultura en totes les seues vessants a la ciutadania, qui va gaudir  d’un diumenge d’un dia festiu, lúdic i cultural”.
Ajuntament d'Alginet