EUPV de Sueca pregunta en la Diputació sobre la rehabilitació pendent del pont de Fortaleny

Viernes, 6 de junio de 2014 | e6d.es
• I el seu condicionament per a bicicletes i vianants

._000243
La diputada d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Rosa Pérez Garijo, ha presentat una sèrie de preguntes al govern del Partit Popular (PP) en la Diputació de València interessant-se pel retard acumulat en el projecte de rehabilitació del pont de Fortaleny, o d'Alfons XIII,  i el seu condicionament per a ciclistes i vianants. Aquestes tasques haurien d'haver-se fet després d'inaugurar-se el nou pont de formigó en setembre de 2010. Entre les qüestions plantejades a iniciativa del col•lectiu d'EUPV de Sueca cal destacar la inseguretat existent a hores d'ara respecte a la finalització de la redacció de l'esmentat projecte. Aquest va ser adjudicat a la Universitat Politècnica de València en 2011 i hauria d'estar acabat en la primavera de 2012.
Rosa Pérez recorda en les seues preguntes que l'última de les nou certificacions emeses i aprovades correspon a març de 2012, quan el termini d’execució del contracte de redacció del projecte era de deu mesos.  Així, el retard acumulat és de més de dos anys. Es va signar per 83.780 euros, mentre que l'import certificat fins ara, segons consta a l'expedient, és de 66.080 euros (el 79 % del total, aproximadament). En la bateria de preguntes formulades per la diputada, EUPV de Sueca s'interessa per si ja s'ha elaborat un pressupost sobre aquesta actuació; si l’Àrea de Carreteres s'ha fixat terminis per a la licitació i execució de les tasques “que s’haurien d’haver fet ja fa anys”; i si es duran a terme en aquesta legislatura.
Rosa Pérez també s'interessa davant l'organisme provincial per si, per a aquesta finalitat, des del 2012 fins al 2014, s’han habilitat partides econòmiques en el pressupost de la Diputació. I conclou preguntat les raons per les quals des de la Diputació no s’han agilitzat els treballs de rehabilitació del pont, així com si “el  govern provincial, tracta per igual els municipis on no governa el PP, com és el cas de Sueca o de Fortaleny.”
Al marge de l'esperat projecte per a bicicletes i vianants, la diputada també consulta sobre els problemes provocats durant la construcció de la rotonda de Fortaleny atès que un camí rural va quedar tallat impedint l’accés dels propietaris als seus horts. Així, pregunta si aquest problema ja està resolt i, en cas contrari, “a què esperen?”.
Altre aspecte preocupant per a EUPV de Sueca radica en el nivell de salvaguarda del pont original, una obra d'enginyeria de principis del segle XX. “Va ser proposat en 2006 per la Diputació per a ser declarat Bé d'Interès Cultural i posteriorment, en 2011, com a Bé de Rellevància Local per part del Consell Valencià de Cultura”, recorda Marga Pérez, portaveu del col•lectiu d'EUPV de la capital de la Ribera Baixa.
“A més a més, és preocupant quin tipus de rehabilitació es proposen fer, si és que algun dia la fan, i en quina mesura afectarà el pont original”, observa. I denúncia que en aquest tipus d'actuacions “s'han fet vertaderes barbaritas, que no per haver estat realitzades per una administració pública, deixen de ser un atemptat al patrimoni històric-artístic dels valencians”.
La portaveu d'EUPV de Sueca també té paraules per al govern local de Sueca que “a la vista dels fets, tan sols s'ha limitat a presentar una moció al Ple l'estiu passat, que va ser aprovada per unanimitat”. “Han actuant amb la mateixa desídia que amb la desafecció de la N-332 al seu pas pel casc urbà”, ha conclòs.
EUPV Sueca