EU i CCOO en la Ribera denuncien a Alzira les retallades del Govern i de la Generalitat

Viernes, 8 de febrero de 2013 | e6d.es
• A més a més, denunciem l’escàs interès per part del Consell i l’escassa cobertura de la Renda de Ciutadania

Els col·lectius d’EU en la Ribera Alta i l’executiva comarcal de CCOO, amb el seu secretari Josep Antoni Carrascosa, han mantingut aquest dijous a Alzira una reunió per a compartir accions i propostes en els propers mesos i tractar de fer front a la duríssima situació que està patint gran part de la societat riberenca. Tant EU com a CCOO valoren com a crítiques les dades de l’atur en la Ribera Alta, que se situen en un 28% i que en determinats col·lectius, els més vulnerables, com ara els joves o aquells que no tenen estudis, arriben a més de la meitat del total.
Tant per a EU com per a CCOO consideren nefastes i d’una greu irresponsabilitat les retallades de la Generalitat Valenciana en matèria de treball públic i formació, amb la supressió de programes d’ocupació com el PAMER, l’EMCORP, Agrícoles, etc., els quals eren gestionats pels ajuntaments. Això ha suposat la no contractació de més d’un miler de treballadores i treballadors en la nostra comarca. A més a més, denunciem l’escàs interès per part del Consell i l’escassa cobertura de la Renda de Ciutadania, que es tracta d’una ajuda de primera necessitat per a les famílies que han esgotat totes les prestacions d’atur i no tenen cap tipus d’ingrés.
Per a Asensio García Machi, coordinador comarcal d’EUPV - la Ribera Alta: “des d’EU assumim la proposta de CCOO i d’UGT, d’instar tant a la Generalitat, Diputació com Ajuntaments a desenvolupar Plans d’Ocupació per a Joves: ha sigut un compromís incomplit per part del Consell aquestos anys. Aquestes polítiques ens estan abocant a una situació totalment insostenible i la seua falta d’actuació està tenint unes conseqüències irreparables per a diverses generacions. Fem una crida a  la ciutadania per a què no consentim que estiguen soterrant el nostre futur.”
Per part d’EU i CCOO denunciem que tot el marc legislatiu, encetat per les reformes del PSOE i del PP, està abocant a la total desestructuració del mercat laboral i una baixada implacable dels sous de les treballadores i treballadors. Bona mostra és que la reforma laboral ha provocat una menor protecció de les treballadores i treballadors, amb uns contractes indefinits que superen el 93% del total dels signats el 2012 en la Ribera Alta. Segons García Machi: “aquesta desregulació i la falta de recursos en les inspeccions de treball està produint una situació explosiva, per exemple, en el camp: hi ha més de 220 ETT en la comarca. El que permetia aturar l’escalada de la desocupació durant altres èpoques s’ha llançat a perdre, amb la connivència de les administracions, que miren cap a un altre costat i consenten que es perpetue aquesta situació.”
Tant per a EU i CCOO les principals retallades estan dinamitant els drets socials aconseguits amb anys de lluita, i estan afectant greument al conjunt de la classe treballadora i als sectors més vulnerables. Les dues organitzacions han mostrat el seu suport a les manifestacions del dia 9 de febrer a València, en defensa de l’Ensenyament Públic, i el 13 d’aquest mes per la Sanitat Pública.
Per a Asensio García, representant d’EU, assenyala que “una de les últimes retallades, que han entrat en vigor en el 2013 i que mostren aquest grau d’ensanyament amb els més desfavorits, és el repagament dels medicaments per als discapacitat: la Generalitat d’Alberto Fabra incompleix una i altra vegada tots els compromisos que havia signat. I s’afegeixen a totes les retallades dels últims anys i del desarmament de la llei de Dependència.” EU presentarà mocions en tots els ajuntaments denunciant-ho i donant suport a les entitats i associacions de discapacitats de la Ribera.
Finalment, A. García afirma que “EU ha traslladat a CCOO que els governs de Fabra i de Rajoy van a continuar perseverant en unes mesures cruels que no estan donant cap resultat, més enllà d’afavorir a la banca i les grans empreses, i que estan destrossant tot el teixit social. L’única eixida és un canvi de polítiques, que només es poden aconseguir amb la convocatòria d’eleccions i amb un programa que aborde de veritat el rescat a la ciutadania. Eixe ha de ser el punt d’unió de tots els moviments socials.
EU - Alzira
 
Febrero 2013 - Todas las noticias de Alzira - Clic aquí