EU-Alzira denuncia la deriva autoritària de la Sra. Bastidas per tots els impediments i entrebancs a entitats no afins

Sábado, 18 de enero de 2014 | e6d.es
• “Tot això incompleix la mateixa Carta de Participació Ciutadana”

Des d’EU-Alzira denunciem el progressiu deteriorament de la participació democràtica en la nostra ciutat. Estem assistint en tota aquesta legislatura a tota una sèrie de maniobres per part de la Sra. Alcaldessa per posar impediments, obstacles o directament no autoritzant la celebració d’actes, activitats o arreplega de signatures per part d’entitats i formacions polítiques.
El col·lectiu d’EU denuncia al llarg dels últims anys només hem assistit a entrebancs, impediments o directament no autoritzacions per a la realització d’activitats o actes per part d’entitats que el PP entén que no són afins.
Ho hem patit amb la Fundació de l’Institut d’Estudis Polítics (entitat en la que col·labora EU) o com ara Xúquer Viu, impedint realitzar un acte en instal·lacions municipals el pròxim dia 30 de gener o simplement per arreplegar signatures en la Plaça Major. No són més que els últims exemples del que venim patint partits, entitats o associacions en tot el que portem de legislatura.
Tot això incompleix la mateixa Carta de Participació Ciutadana, així com l’ordenament jurídic, que garanteixen la participació ciutadana, la pluralitat i l’activitat política. De fet, ni el nou reglament municipal es fa referència a la participació de la ciutadania en els organismes municipals, i és tan ineficient que està sent esmenat en totes les instàncies per les que està passant (el Ministeri, el Consell Jurídic Consultiu, etc., etc.).
A més a més, l’ordenança que obliga a formacions polítiques a unes taxes desorbitades, per a la realització d’actes o arreplegar en els carrers signatures o explicar les seues tasques, és inassumible per a entitats sense ànim de lucre o només es pot pagar si es compta amb els enormes recursos públics que té el PP (quasi 1.200 euros al mes, només com a grup polític en l’Ajuntament d’Alzira).
Eixe és l’objectiu del PP i la Sra. Bastidas: fer callar i restar visibilitat a entitats que entenen que no són afins. Des d’EU, si tenim opcions de canvi les pròximes eleccions municipals el 2015, ens comprometem a impulsar la Carta de Participació Ciutadana i a posar a disposició els espai de totes i tots per a fomentar la participació cívica i democràtica de la ciutadania alzirenya.
EU-Alzira