‘Escríbeme a la tierra’, millor obra teatral i Premi del Públic en la Mostra de Teatre de Cullera

Miércoles, 21 de diciembre de 2022 | e6d.es
• La XIX edició de ‘Cullera a Escena’ tanca dos mesos d'espectacles teatrals en una gala en la qual també s'ha retut homenatge a l'actriu i directora teatral valenciana Pilar Almeria

._000853 
Aquest passat diumenge ha tingut lloc la clausura de la XIX edició de la Mostra de Teatre ‘Cullera a Escena’.
En aquesta edició, el premi a la Millor Obra de teatre va ser per a ‘Escríbeme a la tierra’ de la companyia Zorongo Teatre, un guardó que compta a més amb una dotació econòmica de 1.500 euros. Aquesta obra també es va emportar el Premi del Público.
‘Escríbeme a la Tierra’ és un exercici escènic on a partir dels poemes de Miguel Hernández i la correspondència que va mantindre amb la seua esposa, Josefina Manresa, es mostren retallades de la història de dues persones que al mateix temps és la història de molts. Els poemes i les cartes de Miguel i Josefina s'intercalen entre els diàlegs de l'obra impulsant el ritme de la posada en escena que es potencia també amb música original interpretada al piano en directe. La representació ara premiada a Cullera ja va ser guardonada amb la millor direcció al Festival de Teatre de Catral i va rebre els premis a millor actor i millor actriu en el Festival de Torrelavega.
El premi «Cullera a escena» a la Millor Direcció va ser per a Paula Úbeda per l'obra ‘La Mare Coratge’ de Malatesta Teatre.
Quant al guardó a la Millor Actriu, el jurat va decidir premiar ex aequo a ArianneOlucha i Marina León en les obres ‘Escríbeme a la Tierra’ i ‘Ay, Carmela!’.
El premi «Cullera a escena» al Millor Actor ha sigut per a Javier P. Tiscar en l'obra «Ay, Carmela!» de Diverses Teatre. El guanyador del guardó a la Millor Escenografia ha sigut Malatesta Teatre amb l'obra ‘La mare coratge’.
El Jurat ha concedit el premi a Millor Actriu de Repartiment a Teresa Llacer en l'obra ‘La Mare Coratge’, mentre que el guardó a Millor Actor de Repartiment va ser per a Maties Serrat pel seu treball en la representació teatral «Imperfectes coneguts», de Pla i Revés.
A més del lliurament de premis, durant la gala es va retre homenatge a l'actriu valenciana Pilar Almeria, directora teatral i cofundadora de la companyia teatral Micalet.
La gala va comptar també amb l'actuació de Jesús Manzano i ‘The *Blisters’ amb la divertida obra musical «El quinto Beatle».
‘Cullera a Escena’ està organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cullera en col·laboració amb l'associació cultural K-lidoscopi i la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana.
Ajuntament de Cullera