Es reinicien les obres de la Casa Soriano que allotjarŕ el nou arxiu municipal de Carcaixent

Martes, 16 de julio de 2019 | e6d.es
• Finalitzada esta part es construiran el nucli d’ascensor i escales que articularan la casa noble i el nou cos d’arxiu
._000603

._000570
Este mes de juliol s’han reiniciat les obres de condicionament de la casa Soriano, l’edifici singular del carrer Sant Roc que esdevindrà seu de l’Arxiu Municipal de Carcaixent. Amb la signatura de la certificació de l’inici d’obres per part dels tècnics de conselleria i de l’ajuntament, les obres obrin una nova fase per a poder finalitzar este edifici parat durant anys per causes alienes a l’administració municipal.
L’objectiu d’esta primera fase és acabar d’executar les obres de tancament del modern cos d’arxiu. Així, ja s’està treballant en completar l’estructura portant del nou edifici del pati que contindrà en el futur el gruix de l’arxiu municipal. Finalitzada esta part es construiran el nucli d’ascensor i escales que articularan la casa noble i el nou cos d’arxiu. Per últim, es realitzaran les façanes, mitgeres, fusteries i sistema de cobertes del nou cos del pati, ja que les cobertes del cos històric s’executaren amb anterioritat.
Per altra banda, es té ja programat l’inici de les obres de la segona fase que tenen com a objectiu configurar l’espai interior de l’edifici i dotar-lo dels serveis i elements de comunicació i emmagatzemament adients. En la tercera i última fase, es restaurarà completament el cos noble de la casa Soriano, que recuperarà la riquesa de les seues pintures murals, paviments i oneroses fusteries i vitralls.
Lluís Candel, regidor de territori i patrimoni urbà de l’Ajuntament de Carcaixent, s’ha mostrat molt satisfet per l’inici de les obres de la Casa Soriano «les noves instal·lacions municipals posaran solució al gran problema d’espai que presenta l’arxiu municipal que en l’actualitat no reuneix les condicions idònies de conservació de material ni de consulta i estudi, essencial per a la divulgació de la nostra història com a poble». El regidor també ha volgut destacar la importància de la recuperació de la Casa Soriano des del punt de vista patrimonial «la Casa Soriano és una mostra més del nostre ric patrimoni arquitectònic de la classe burgesa que esperem esdevinga un bon exemple de recuperació de patrimoni arquitectònic i de com se li pot donar un ús públic i social».
Ajuntament de Carcaixent


OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006