Es gradua la primera promoció del programa Batxibac de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent

Sábado, 25 de mayo de 2024 | e6d.es
• Una iniciativa educativa pionera que ofereix la possibilitat d'obtenir una doble titulació: el Batxillerat espanyol i el Baccalauréat francés
._000086
El passat divendres 17 de maig, l'institut Arabista Ribera de Carcaixent va viure un moment històric amb la graduació de la promoció 2022-2024 que inclou la primera promoció d'alumnes que han cursat el programa Batxibac. Aquest esdeveniment ha suposat un gran pas endavant per a la institució i una fita important en l'àmbit educatiu local.
El programa Batxibac és una iniciativa educativa pionera, derivada d’un acord bilateral entre els governs d’Espanya i França, que ofereix la possibilitat d'obtenir una doble titulació: el Batxillerat espanyol i el Baccalauréat francés. Aquest programa està destinat a aquells estudiants que desitgen aprofundir en els seus coneixements de la llengua i cultura francesa, així com millorar les seues competències lingüístiques en aquest idioma alhora que es converteix en una gran oportunitat per a enriquir l'oferta educativa i fomentar la diversitat cultural i lingüística.
Tot açò és possible gràcies al currículum del programa que inclou l’estudi de matèries impartides en francés, així com l'estudi intensiu de la llengua francesa.
A més, els alumnes realitzaren els dies 6,7,8 de maig una prova externa, similar a les proves PAU (proves d'accés a la universitat), que els permet obtenir el diploma de Baccalauréat, reconegut a França i un ampli ventall de països francòfons.
Aquesta doble titulació obri moltes portes al nostre alumnat. Per una banda, els ofereix la possibilitat de continuar els seus estudis superiors tant a Espanya com a França i per altra  l’accés a un mercat laboral més ampli i internacional.
Cal destacar que només 6 centres de tota la Comunitat Valenciana ofereixen aquest programa, fet que subratlla l'exclusivitat i la qualitat de l'ensenyament que es proporciona a l'Institut Arabista Ribera de Carcaixent.
Els alumnes graduats han demostrat una gran capacitat de treball i adaptació, ja que cursar el programa Batxibac requereix un alt nivell d'exigència acadèmica i una gran motivació personal. Amb aquesta primera promoció, l'institut Arabista Ribera de Carcaixent consolida el seu compromís amb l'excel·lència educativa i la formació integral dels seus estudiants.        
Finalment, cal celebrar la graduació de la primera promoció del programa Batxibac a l'institut Arabista Ribera de Carcaixent, en tant que reflecteix el valor de l'educació bilingüe i obri nous horitzons per a futurs estudiants que desitgen seguir els seus passos. Enhorabona a tots els graduats i a l'institut per aquest gran èxit!
IES Arabista Ribera de Carcaixent
 

._000700

._000733