Es convoca el II 'Concurs de paisatges d’aigua i horta d’Algemesí'

Martes, 12 de abril de 2022 | e6d.es
• Totes les persones que hi vulguen participar hauran de presentar les seues obres al Museu Valencià de la Festa, abans de les 13:30 hores, del dijous 5 de maig

._000525
La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Algemesí ha publicat les bases de la segona edició del Concurs de Paisatges d’aigua i horta d’Algemesí. Es tracta d’una iniciativa que va nàixer l’any passat amb l’objectiu d’impulsar la creació artística en les modalitats de pintura, escultura i fotografia i, alhora, posar en valor el patrimoni hidràulic i els paisatges d’aigua i horta del municipi.
El concurs és de caràcter obert i públic i s’estableixen 3 premis de 500 euros per cada categoria: pintura, escultura i fotografia. Les obres hauran de ser originals i inèdites així com no haver sigut premiades en cap altre concurs i cada participant només podrà presentar una proposta a una única categoria.
El tema de fons ha d’estar vinculat al patrimoni hidràulic i paisatges d’aigua i d’horta del terme d’Algemesí. Totes les persones que hi vulguen participar hauran de presentar les seues obres al Museu Valencià de la Festa, abans de les 13.30 hores del dijous 5 de maig.
El jurat, designat per l’Alcaldia, estarà constituït per persones amb experiència i amplis coneixements i valoraran el caràcter artístic, simbòlic i transcendental de la proposta així com la seua originalitat, la tècnica empleada i la capacitat de transmetre el tema del concurs. També es valorarà positivament en pintura i escultura l’ús de materials reciclats i ecològics que advoquen per la conservació i protecció del medi ambient.
L’entrega de premis i la inauguració de la selecció d’obres finalistes serà al Museu Valencià de la Festa el dissabte 4 de juny, en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient que enguany cau diumenge, per promoure la importància de l’aigua en el nostre territori i la conscienciació d’un ús responsable i sostenible d’este recurs.
Les obres que es presenten hauran de complir uns requisits i unes característiques concretes que es poden consultar a les bases, així com els annexos i la resta de detalls del concurs: https://www.algemesi.es/va/pagina/ii-concurs-paisatges-daigua-horta-dalgemesi
Ajuntament d'Algemesí


._000472
._000600