Entrevista a Pep Carreres (1) | Amb una reordenaciˇ de trÓnsit, comenša a Alzira una ciutat mÚs habitable

Lunes, 20 de febrero de 2017 | e6d.es
• Negocis com les gasolineres no caben dins d'un casc urbß sostenible

._000462
Alzira ha començat a construir un model de ciutat més sostenible dins d’un projecte anomenant ‘Alzira Avança’, amb l'objectiu de superar les dificultats que patix la població i que siga respectuosa amb el medi ambient. El Consistori i moltes de les entitats que treballen al municipi han dissenyat tota una estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (DUSI) que mira a l’Alzira del demà.
L'Estratègia DUSI d'Alzira permetrà dissenyar i planificar un projecte de ciutat per al període 2016-2022 i optar a finançament europeu procedent dels fons FEDER.
De les moltes branques i plans d’acció que es posaran en marxa en els pròxims anys des del diari El Seis Doble ens interessem per la reestructuració urbana que ha començat fa uns dies al carrer Benito Pérez Galdós. En vista de la repercussió social que ha creat deixar únicament un carril per a la circul·lació de vehicles, delimitat per unes jardineres, hem sol·licitat una entrevista amb Pep Carreres, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira.
Anem a analitzar en dos parts quins seran els canvis més destacables que es produiran en els pròxims anys. En la primera entrega de l’entrevista detallarem les accions que es duran a terme en el carrer Benito Pérez Galdós fins a Reis Catòlics i posteriorment fins a la Plaça d'Alacant. En la segona part de l’entrevista tractarem la peatonalització total prevista de Hort dels Frares i els canvis de direcció de Piletes i adjacents.

Benito Pérez Galdós, 1ª i 2ª fase
La primera fase abastarà el tram existent entre la Plaça Major i el creuament amb el carrer Reis Catòlics. Pep Carreres ha explicat que s’ha eliminat la zona d’aparcament i dos files de jardineres amplien la vorera per als vianants de forma provisional, fins que comencen les obres en el mes de maig que consistiran en la concentració del cablejat, canonades i conduccions pel centre de la calçada i, d’esta forma, poder plantar arbres. Segons el regidor, “no es descarta tallar completament el carrer als vehicles per a poder realitzar el més ràpid possible les obres i causar els mínims problemes al comerciants de la zona, amb els quals ja m’he reunit diverses vegades per a estudiar els possibles efectes que puguen produir-se als seus negocis”, assegura Carreres.
La segon fase arribarà fins la Plaça d’Alacant i es repetirà la forma d’actuació de la primera. En l’entrevista respon a quines possibilitats està barallant l’Ajuntament per a solucionar la quantitat de places d’estacionament que esta transformació de Pérez Galdós ocasionarà. A més, també assenyala que s'estudiarà que fer amb la gasolinera; ja què en la nova imatge d’Alzira “no caben este tipo de negocis dins del casc urbá”.
E6D