Enrique Montalvá: ‘La agricultura ecolňgica estŕ rebent el triple de subvencions que la tradicional’

Miércoles, 25 de enero de 2017 | e6d.es
• “Estem lluitant per a que des de l'Ajuntament d'Alzira es realitzen les gestions oportunes per a la devolució de l'IBI Rústic de 2016”


Enrique Montalvá, regidor del Partit Popular d'Alzira, ha passat pels micròfons de El Seis Doble per defensar una vegada més l'agricultura tradicional, “que representa més del 90% dels agricultors alzirenys”. El regidor manifesta que s’està atacant constantment a la agricultura tradicional davant l’agricultura ecològica, “un tipo d’explotacions que no són sostenibles econòmicament a la comarca de la Ribera i que reben el triple de subvencions de la Unió Europea”, segons Montalvá. Des del Grup Popular, esperen que es done el suport necessari als agricultors que estan passant un any més per preus ruïnosos i fenòmens climatològics adversos, la qual cosa farà que molts d'ells perden la seua collita. “Les passades pluges del mes de desembre i gener, les baixes temperatures i els granís han culminat el desastre que hi havia en el panorama agrícola de la Ribera. L'agricultor entra en fallida tècnica i més que mai necessita l'ajuda de la societat representada en l'aparell polític”, segons el regidor.
Enrique Montalvá indica que “des del Grup Popular en l'Ajuntament d'Alzira estem treballant per a que es prenguen acords per part de la corporació municipal. Una de les més importants i que pal·liaria les nombroses pèrdues seria que des del Consistori es realitzen les gestions oportunes per a la devolució de l'IBI Rústic de 2016. També que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques aplique el ‘mòdul 0’ en la declaració de l'IRPF agrari, i que s'apliquen les exempcions i bonificacions a les explotacions prioritàries, joves agricultors i agricultors professionals. Que els agricultors no hagen d'assumir les franquícies que contemplen les assegurances agràries i en les explotacions de caquis, s'incloguen els danys produïts en la pell dels fruits que ‘Agroseguro’ exclou de les cobertures agràries, ajudarien en gran mesura a pal·liar esta desastrosa temporada”, afirma Montalvá.

E6D