Hui es presenta a Guadassuar el conjunt vocal 'EnCANT@', a l'Església de Sant Vicent Màrtir

Sábado, 24 de julio de 2021 | e6d.es
• Després de la missa vespertina

._000816
Al llarg de la història, l’ésser humà ha utilitzat diverses formes de comunicació: signes, símbols, expressions pictòriques, la paraula i com no, la música. Però, quina de totes elles podria ser considerada la màxima expressió comunicativa? La resposta la trobem al grup de cambra enCANT@, vuit veus + una”. Aquesta formació naix de l’experiència vital d’un conjunt de persones, amants de la música coral, que s’enorgulleix d’inspirar i fer vibrar a les persones a través de la música, però dotant a la paraula de la transversalitat necessària per gaudir d’ambdues, música i paraula, en tota la seua magnificència.
Des d’enCANT@ no només ens conformem amb una interpretació musical tradicional, sinó que sempre busquem assolir la qualitat tonal i l’equilibri entre les veus, amb uns “tempos” i una afinació meticulosa, a la vegada que la paraula viva adopta una nova dimensió. EnCANT@ suposa anar més enllà i els proposa una experiència sensorial i visual en què la paraula pren forma i es fa palesa, tant des del cant com des de l’oratòria.
Es per aquest motiu, que en les nostres actuacions es conjuga música, cant i literatura, a través d’una rapsoda que situarà la paraula viva al servei de la música i el cant, bé narrant històries inèdites per a enCANT@, bé recitant textos o poemes d’autoria universalment coneguda, inspirats sempre en les obres musicals que s’interpretaran. Així doncs, enCANT@ els ofereix la possibilitat de gaudir d’una espècie de trívium del segle XXI: música, cant i literatura.
A aquestes tres disciplines s’uneix una quarta, que és la interpretació-interacció amb el públic per part de les vuit+una veus de la formació, de manera que les tres disciplines van més enllà del prosceni i es fonen amb el públic. 3 La nostra formació coral es caracteritza per comptar amb un ampli repertori interpretatiu tant per als concertes a “cappella” com per a aquelles actuacions amb un piano acompanyant o altres tipus de formació musicals.
No obstant això, l’ètica interpretativa del conjunt és molt clara i gira al voltant de composicions que van des del Renaixement fins als nostres dies, sense oblidar aquelles obres escrites expressament per al nostre grup de cambra. En aquest sentit, és pilar fonamental José Luis Castell Sabater, tenor i autor dels arranjaments del grup, així com el director musical de la formació. Les vuit veus que composen enCANT@ es completen amb una novena veu, la de la nostra rapsoda, Noelia Bañón Más, autora dels textos i encarregada de la part narrativa del concert. La conjunció de música, cant i literatura en un sol espectacle requereix d’una direcció artística capaç d’unir aquestes tres formes d’expressió comunicativa en una sola, i per a aquesta tasca, la nostra formació compta amb Martí Asensi Osca, baix i responsable de la gestió i direcció artística del grup.
EnCANT@

 

._000049


._000814