En marxa la investigació per aclarir el succeït al Medusa Festival de Cullera

Miércoles, 17 de agosto de 2022 | e6d.es
• La Generalitat demana deixar treballar als investigadors, l’oposició sol·licita responsabilitats

Cullera segueix consternada després de la tragèdia ocorreguda aquest passat cap de setmana, quan l'ensulsiada de l'escenari del Festival Medusa va deixar un mort de 22 anys i diversos joves ferits, dels quals cinc van requerir hospitalització.
La investigació continua el seu transcurs, però se sap que  l'AEMET va avisar de possibles forts vents i calor extrema, però a l'interior, no en la costa. Eixà era la previsió encara que la realitat va fer que una barreja de forts vents i calor extrema originarà l’esclafit càlid que va desencadenar el caos al Medusa Festival.  

L'organització del festival es defén de les acusacions
Com ja vam comptar fa uns dies l’organització del festival va emetre un comunicat, defensant-se de les acusacions abocades en contra seua. En el mateix s'assenyalava que Medusa Festival complia amb tota la normativa contemplada en les lleis i aplicables a la celebració d'aquesta mena d'esdeveniments.
Malgrat això els assistents tenen clar que la tragèdia s’haguera pogut evitar. Dos dels afectats han presentat denuncia al jutjat de Sueca.

El ingressats van recuperant-se
Ahir dimarts va rebre  l'alta altra de les persones que seguien ingressades des del dissabte degut a la  tragèdia en el festival Medusa de Cullera. En estos moments queden encara tres persones ingressades, als hospitals de Sant Joan d'Alacant, Clínic de València i La Ribera d'Alzira.

La Generalitat defensa la seua actuació
La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, assegurava que la Generalitat va emetre les alertes per calor corresponents per al cap de setmana i afirmava que serà la justícia la que determine si tot es va fer correctament.
El polítics de l’oposició comencen a demanar responsabilitats, així el portaveu de Cs en l'àrea de Sanitat, Fernando Llopis, denunciava ahir en Les Corts la falta de Serveis d'Assistència Mèdica d'Urgències (SAMU) la matinada del dissabte en el Medusa Festival, quan diversos allaus pel vent van causar la mort a una persona i ferides a prop de 50 assistents a l’event que congregava a 50.000 persones al recinte d’actuacions.
Llopis va destacar  que “la unitat SAMU que s'havia desplaçat a Cullera va abandonar el festival abans de les deu de la nit, una nit en la qual hi havia màxima afluència de gent en el festival”.
Per altra banda el President i Portaveu Adjunt del Grup Parlamentari VOX CV, José María Llanos, va declarar que “Després del succeit al  Medusa Festival 2022, portem escoltant excuses per part de tots, però cap explicació i molt menys un reconeixement de culpa. La justícia ha obert diligències, i des de VOX estarem a l'espera dels esdeveniments. Però al costat de la responsabilitat judicial està la responsabilitat política. Se'ns diu que l'accident es va deure a un imprevisible fenomen meteorològic”.
Això resulta absolutament inacceptable, i sobretot quan des de l'administració es vol manipular a l'opinió pública: parlen d'imprevisió, i ens diuen que l'Agència Estatal de Meteorologia assenyala que l’imprevisible esclafit tèrmic, podia produir-se novament durant les últimes hores del dissabte.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, afirmava que cal ser escrupolosos i deixar treballar als responsables de la investigació i veure si es van complir els protocols, com "inicialment sembla que ha sigut".
El president indicava, a més, que a qualsevol festival, hi ha uns protocols i uns permisos determinats -uns que dona l'Ajuntament de la localitat del festival i altres que atorga el departament autonòmic d'Espectacles-, i ha recordat que en aquest cas existeix una investigació judicial, que finalment determinarà l'ocorregut passat dissabte a Cullera.

Els organitzadors al punt de mira
Andreu Piqueras és empresari, administrador i cofundador, al costat de Javier Crecente, de Zevra i Medusa Sunbeach Festival, dos festivals que se celebren cada any a la seua ciutat natal, Cullera. Piqueras va ser regidor de Festes de Cullera i va estar imputat per l’incendi a la muntanya ocorregut a arrel de la disparada del castell de focs artificials en les festes patronals d’abril de l’any 2014, en un moment marcat per un risc extrem d'incendi i en el qual els propis bombers van advertir del perill. El regidor va seguir avant, a pesar de les advertències, provocant  que cremaren més de tres hectàrees i diversos habitatges de la muntanya.
Durant la investigació policial, Piqueras va dimitir com a regidor abans que la Fiscalia, entenent que la seua conducta no va ser constitutiva de delicte, demanara el sobreseïment de la causa. Ernesto Sanjuán, alcalde de Cullera, en aquell moment, va ser condemnat a dos anys d'inhabilitació política i a un any i mig de presó, segons informa El Español.
E6D