En dos mesos, Almussafes baixa la seua taxa de desocupació en 143 persones

Jueves, 14 de noviembre de 2013 | e6d.es
• ADIGA Almussafes presenta la seua nova Junta Directiva i felicita a l'equip de govern i l'ADL per la reducció del desocupació

L'Associació de Desocupats Actius d'Almussafes, ha celebrat una roda de premsa en la Sala de Conferències del Centre Cultural per a presentar al seu nou equip directiu, a més d'analitzar els bons resultats de l'última actualització de la xifra de desocupats de la localitat, publicada la passada setmana, entre altres qüestions. La regidora d'Ocupació i l'Agent de Desenrotllament Local de la localitat han assistit a l'acte, en el que també s'ha destacat el compromís de la Conselleria d'ampliar el parc industrial Rei Joan Carles I. El president de l'Associació, Jose Antonio Ros, ha dirigit la sessió, en la que ha felicitat a l'equip de govern, representat per la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, i a l'Agent de Desenrotllament Local de l'Ajuntament, Elena Baldoví, pel treball desenrotllat des del Departament per a aconseguir que la taxa de desocupació d'Almussafes es fixe en l'actualitat en el 10,51% de la població activa. De fet, les xifres publicades a l'agost xifraven en nombre de desocupats en 802 persones, enfront de l'última actualització que ho ha situat en 659. Respecte d'això, la regidora d'Ocupació ha destacat que les contractacions més nombroses s'han produït en el sector agrari, ja que gràcies a les ajudes a la contractació en este sector emmarcades en la línia estratègica nombre 4 del pla estratègic de foment de l'ocupació del 2013, la cooperativa ha inserit laboralment a 60 desocupats de la Bossa d'Ocupació Local que ja estan treballant en la campanya citrícola. Així mateix, més d'una vintena d'empreses del parc industrial s'han acollit a les ajudes a la contractació, entre elles la pròpia Factoria Ford, que ha inserit laboralment a 75 veïns, i les ajudes a les persones emprenedores també han donat com resultat la creació d'un total d'onze empreses de servici locals. Durant la seua intervenció, Santos Juanes ha lamentat les crítiques abocades per particulars de la localitat que posen en dubte l'ambiciosa política d'ocupació empresa per l'ajuntament, a més d'anunciar que el pressupost municipal de l'any que ve 2014 ja manté una consignació pressupostària de més de 400.000 euros per al nou Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació. El president d'ADIGA també ha felicitat a l'equip de govern, perquè les gestions dutes a terme per l'alcalde i la regidora d'Ocupació han donat els seus fruits amb el compromís adoptat per la Generalitat Valenciana de procedir a l'ampliació del parc industrial en el moment en què existisquen suficients peticions per part d'empreses.

Nova Junta Directiva
ADIGA ha aprofitat la roda de premsa per a presentar públicament els integrants de la nova Junta Directiva, triada en l'assemblea general celebrada a finals del passat mes de setembre, conformada per Fabian Juan, Ramón Abad, Enrique Bosch, Susana Martínez, Andrés López i Pilar Soriano, mantenint-se en el càrrec de president José Antonio Ros. El president ha agraït la labor realitzada per l'anterior Junta, a més d'animar als nous membres a treballar amb la major rectitud possible en una associació que es declara totalment apolítica per a aconseguir l'objectiu d'acabar amb la desocupació a Almussafes.  

Noves iniciatives
Durant la roda de premsa s'han anunciat diferents projectes en què la nova Junta Directiva està treballant amb afany. En primer lloc, Jose Antonio Ros ha destacat una iniciativa d'oferir ocupació directa a treballadors de qualsevol edat, però principalment el col•lectiu de jóvens i majors de 45 anys. “Ens hem posat en contacte amb l'Associació de Desocupats La Vega de Granada i també amb la de Santa Coloma perquè ens informen del projecte que ells estan desenrotllant i que nosaltres estudiarem amb tot deteniment”.

Així mateix, ADIGA està treballant en l'elaboració d'un carnet que permeta que els seus socis obtinguen avantatges en els establiments comercials i xicotetes empreses de la localitat i que, al mateix temps, servisca de reactivació de vendes en els mateixos.

Entre els projectes destacats també s'ha plantejat un acostament a la població d'Almussafes, a través d'una Taula Informatives des de la que se li oferisca informació i també servicis. Així mateix, ADIGA continuarà desenrotllant el seu pla de visites a les empreses del terme municipal “per a conéixer les seues necessitats i aportar-los la nostra col•laboració”.
“Continuarem col•laborant amb les diferents associacions i clubs locals, organitzant taules redones que servisquen de debat, tallers i xarrades, accions encaminades totes elles a aconseguir que els desocupats de la nostra població aconseguisquen un lloc de treball al més prompte possible”, ha conclòs Ros.
Ajuntament d'Almussafes