Els xiquets valencians aprenen sobre agricultura ecològica amb un programa de la Diputació

Miércoles, 28 de diciembre de 2016 | e6d.es
• La Gallina Ecolina protagonitza un conte en el qual els alumnes de Primària de la província de València descobreixen les fruites i verdures de temporada i els beneficis de consumir-la

._000462
Una trentena de col·legis públics de la província de València ja coneixen a la Gallina Ecolina, el personatge protagonista d'un conte en el qual els més xicotets descobreixen en què consisteix l'agricultura ecològica. Aquesta publicació forma part del projecte de col·laboració educativa signat per l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer, i la Unió de Llauradors i Ramaders en 2015.
La publicació es distribueix durant una jornada de treball en els col·legis amb els xiquets dels cursos de Primària, en la qual a més se'ls explica de forma didàctica i divertida en què consisteixen els productes ecològics i quines són les principals varietats autòctones. “L'objectiu és que els xiquets entenguen les repercussions de les seues accions a l'hora d'alimentar-se i que aprenguen a ser crítics amb el menjar del seu entorn”, ha explicat Mercedes Berenguer. En aquest sentit, la diputada, que ha participat en diverses de les xarrades impartides en els col·legis, ha assenyalat la importància del programa “per a començar una cadena d'informació que arribe a la resta de membres de les família i influir en els criteris que els pares tenen en compte a l'hora de fer la compra i també en els menús dels menjadors escolars”. Així mateix, Berenguer ha subratllat la repercussió d'aquesta campanya “en l'economia local, en el medi ambient i en la pròpia salut”. 
Els principals objectius del programa són acostar els aliments ecològics als xiquets, fer-los reflexionar sobre els beneficis del consum de productes locals, conèixer el calendari de productes autòctons de temporada, fomentar el treball en equip, ajudar-los al fet que aprenguen quina és la millor alimentació per a la seua salut i per al medi ambient, a més de crear una canal de comunicació amb les famílies perquè canvien els hàbits no saludables i fomentar el consum d'aliments ecològics i locals en els menjadors escolars. Berenguer ha avançat que ’Ecolina a les Aules’, com es diu la iniciativa, “seguirà el pròxim curs visitant les aules de tots els centres educatius que vulguen unir-se”.  
DIVAL