Els veïns d'Alberic i la comarca disfruten dels actes del Dijous Sant

Viernes, 30 de marzo de 2018 | e6d.es
• Un dels més emocionats va ser el trasllat de la rèplica del Sant Calze a l’església de l’Esperit Sant

._000577
La Setmana Santa d’Alberic en les celebracions del Dijous Sant, va viure una vesprada-nit carregada d’actes, amb una gran afluència d’alberiquenys, que viu amb devoció i silenci els actes que es celebraren.
El Dijous Sant, és el dia en què la Iglesia celebra, El Últim Sopar. Lavatori de Peus. La Institució de l'Eucaristia i el Sacerdoci, i L’Adoració de Jesús en l'Hort de Getsemaní.
Alberic, com ja va sent tradicional per la Confraria del Sant Calze, trasllada la seua relíquia, una rèplica de l'original Sant Calze custodiat a la Catedral de València, en processó acompanyada per la Banda de Tambors i Cornetes Verge del Rosari d’Alberic, a l’Espessia de L’Esperit Sant, per a celebrar l’últim Sopar amb els Apòstols, abans de ser pres, en l’Hort de Getsemaní, és a dir, l'última missa on l’altar llueix mantells, i està ben ornamentat, es fa l’última consagració del pa i el vi, fins al dia de la Resurrecció.
La Santa Missa va ser oficiada pel retor d’Alberic, Juan José López, amb la col•laboració de Confrares i membres de la Junta de Confraries d’Alberic, on el seu President salvador Navarro, va participar en el lavatori de peus.
El Cor de la Parròquia va estar acompanyant amb cançons pròpies d’aquesta missa, acompanyats per guitarres.
La comunió es va donar, com es feia antigament, untant el pa amb el ví, abans consagrats, i donada directament a la boca de la persona, sense que aquesta la tocarà.
A les 21,30 h., la Processó del Silenci de la Confraria de l’Ecce-Homo, va eixir del domicili on està el seu “Arreglo”, en el Carrer Palleter, es va dirigir pels carrers d’Alberic repleta de gent per a vores passar, fins a arribar a l’Ermita de Cullera, on va llegir la “Paraula” (frases d’amor i reflexió en Setmana Santa), el retor d’Alberic.
Mes de 500 Confrares, amb 70 portadors, formen aquesta Confraria.
A les 24,00 h., la Imatge de la Pietat, va realitzar la Processó Penitencial, pels carrers propers al domicili on està ubicat el seu “Arreglo”.
Actes emotius i plens de fervor, on participa pràcticament tot el poble d’Alberic, i on rep la visita de veïns dels pobles del voltant, que anuncien el preludi de la Santa i multitudinària Processó del Divendres Sant, digna d’admirar per la bellesa de les seues imatges, alta participació de Confrares, i on el silenci, fervor i respectuosa, fan que siga una de les més visitades per la gent de fora.
Eduardo Sala, text i fotos

 

._000436


._000536