Els reptes d'una Diputació que s'ompli per a bolcar-se en els municipis

Sábado, 13 de julio de 2019 | e6d.es
• Les frases del president Toni Gaspar marquen el camí a seguir en la XI legislatura de la Diputación Valencia

,_000698

._000696
Més de 400 persones van seguir aquest dimecres en directe el ple constituent de la Diputació 2019-2023, que hui afronta el dia 1 de l'onzena legislatura. S'inicia així un camí en el qual hi haurà obstacles i diferències, però que les diputades i diputats de la nova corporació esperen recórrer junts acostant-se a un horitzó que els uneix: millorar la vida de les veïnes i veïns dels 266 municipis de la província. 
Com va dir Goethe, “no es tracta d'estar totalment d'acord, sinó d'anar pel mateix camí”. Aquesta va ser una de les frases utilitzades en una sessió constitutiva a la qual no van faltar les principals autoritats provincials i autonòmiques, amb afluència massiva d'alcaldes i alcaldesses, familiars dels nous representants provincials, mitjans de comunicació i les treballadores i treballadors d'una institució que necessita la complicitat del seu personal per a mirar al futur.
Diàleg, austeritat, honestedat, serietat, objectivitat, confiança, justícia i transparència enfront de mediocritat, soroll, asfíxia, classisme, balafiament i arbitrarietat. Paraules que en boca del president, Toni Gaspar, i els portaveus dels sis grups amb representació en la Batlia, defineixen els reptes d'una legislatura en la qual la Diputació tornarà a omplir-se de polítiques per als municipis. Aquestes són algunes de les frases que marquen el camí a seguir:
Toni Gaspar, president de la Diputació: “Mentre jo siga president, aquesta Diputació s'omplirà de polítiques al servei dels ajuntaments; s'omplirà de justícia social, feminisme i cooperació institucional”.
Pilar Sarrión, portaveu del PSPV en la Diputació: “Amb transparència i diàleg sempre es troba la solució a les demandes dels ajuntaments i les persones. Volem per a la Diputació transparència, igualtat, austeritat, honradesa, treball, compromís, diàleg i, sobretot, serietat”.
Juan Ramón Adsuara, portaveu del PP en la Diputació: “Creiem fermament que ha d'haver-hi enteniment; creiem en la cultura del pacte, en el treball conjunt entre Generalitat, Diputació i ajuntaments. Però, sobretot, volem posar en valor aquesta institució i l'equitat que trasllada als municipis”.
Mª Josep Amigó, portaveu de Compromís en la Diputació: “Cada municipi sap el que li correspon i per què; sap que els recursos que rebrà no responen a l'amistat o l’homenatge. En aquests 4 anys hem tingut clar que els recursos són de totes i tots i que no es tracta de concedir res graciosament, sinó de reconéixer drets”.  
Rocío Gil, portaveu de Ciutadans en la Diputació: “Estem ací per a impregnar aquesta institució de la nostra voluntat de canvi, frescor política i pragmatisme de gestió. Desitgem convertir aquesta corporació en un consell d'alcaldes de la província, des d'on poder brindar millors fórmules de serveis mancomunats, sense caure en duplicitats i despeses innecessàries”.  
Joan Sanchis, portaveu de La Vall ens Uneix en la Diputació: “Aquesta ha de ser la legislatura de la comarcalització de la Diputació de València. Volem una Diputació comarcal per a fer-la útil i accessible per als veïns i veïnes de totes les comarques valencianes”.
Joaquín Alés, portaveu de Vox en la Diputació: “Aquesta és una institució vertebradora, afavoridora de la cohesió territorial, assegurant la recepció de serveis de qualitat als veïns dels municipis valencians. La Diputació fa més Espanya, sense entrar mai en competència amb Espanya”. 
DIVAL
 
._000660

._000681