Els escolars de Carcaixent gaudeixen del conte La mar de net de la mà d’El Gran Jordiet

Viernes, 20 de enero de 2023 | e6d.es
• Un projecte de conscienciació sobre el reciclatge presentat a totes les escoles del municipi

Els xiquets i xiquetes de Carcaixent han pogut gaudir de contacontes i acrobàcies amb la presentació del conte “La mar de net”, un projecte amb les il·lustracions del carcaixentí Xavi Carrillo i el text de l’escriptora Eli Llorens.
La presentació ha estat a càrrec del conegut contacontes El Gran Jordiet i l’acròbata Josemi Sykes han visitat tots els centres escolars del municipi actuant per a l’alumnat de segon i tercer de primària durant la primera setmana lectiva del 2023.
El conte “La mar de net” és una història sobre la sostenibilitat que mostra la problemàtica del plàstic al fons marí amenaçant espècies marines, alterant l’ecosistema i afectant la salut pública. Té format de campanya de prevenció conscientciant als més menuts de la inadequada gestió de materials que es fa i tractant d’educar-los en el reciclatge.
L’objectiu d’aquesta proposta a les escoles és promoure la lectura a la vegada que sensibilitzar a través de l’art, tenint un efecte sobre qui el consumeix. A més, segons explica el mateix Xavi Carrillo “Al conte s’utilitza un llenguatge adaptat a l'edat i les il·lustracions resulten similars a les que els xiquets i xiquetes estan acostumades a veure en dibuixos animats, resultant més proper i captant fàcilment el seu interés”.
Laura Ruiz, Regidora d’Educació, es mostra molt contenta amb aquesta iniciativa, “L’animació lectora des de les institucions és necessària i tindre l’oportunitat de fer-la amb aquests artistes que captiven tant a la xicalla i a través de projectes com “La mar de Net” resulta més motivador i educatiu”.
Ajuntament de Carcaixent