Els comerços de Sueca promocionen les seues rebaixes en valencià

Sábado, 1 de julio de 2017 | e6d.es
• El consistori ha repartit un miler de cartells i deu mil etiquetes entre un total de huitanta establiments locals

._000489

._000488
Arribat el mes de juliol, comença oficialment la temporada estival de rebaixes. Sueca s'apunta també a la tendència dels descomptes en els seus establiments, i ho fa en la llengua pròpia. Un any més, l'Oficina de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Sueca ha facilitat material promocional als comerços del municipi en la nostra llengua per tal d'afavorir la presència i l'ús del valencià en les relacions comercials. Es tracta d’una campanya on treballen conjuntament les oficines de promoció del valencià de diferents ajuntaments valencians i la Diputació de València, a la qual s'adhereix el consistori suecà en cada edició. El material de la campanya s’ha elaborat en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, en base al conveni que aquesta té amb la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i el disseny d’enguany és obra de Guillermo Borrás.
La campanya inclou cartells de 24,5 x 68,5 cm en dos formats, vertical i horitzontal, amb les paraules «Rebaixes» i «Descomptes» com a reclam publicitari per a decorar els seus aparadors i també etiquetes de 5 x 11 cm amb la llegenda «Abans» i «Ara» per a indicar el preu anterior i el rebaixat.
El regidor responsable de l'Oficina de Promoció Lingüística, Salvador Giménez, ha apuntat que “esta campanya compleix amb una doble vessant: d'una banda, tracta d'unificar la imatge dels comerços de la població amb una mateixa cartelleria per a tots i d'altra, demostrar que el valencià és la llengua del comerç de la nostra ciutat, i una de les seues principals marques identificatives”.
Des del consistori recorden que la campanya es farà visible dos vegades a l'any, en les rebaixes d'estiu i d'hivern, i s'han posat a la disposició dels comerciants, en cas que necessiten més material o bé assessorament lingüístic per qualsevol altra qüestió.
El consistori ha repartit un miler de cartells i deu mil etiquetes entre un total de huitanta establiments locals. Entre ells comerços de tèxtil (roba, llenceries, esport, etc.), sabateries, mobles, electrodomèstics, regals i òptiques. 
Ajuntament de Sueca