Els comerços de l’Alcúdia es converteixen en museus

Sábado, 2 de julio de 2016 | e6d.es
• El Museu Obert de l’Alcúdia portarà el treball d’artistes locals als aparadors dels establiments comercials del poble

._000428


._000429
 
Fins el 3 de juliol els aparadors dels comerços de l’Alcúdia acolliran la primera edició del Museu Obert de la Vila de l’Alcúdia. Es tracta d’una proposta que pretén acostar les belles arts, en totes les seues vessants, a la ciutadania a través dels aparadors dels establiments comercials. Els clients que durant aquests dies s’acosten a les tendes tindran l’oportunitat de gaudir de la cultura sense tindre que anar a buscar-la als museus. S’inclouran treballs dels artistes locals més coneguts així com dels aficionats que ja acumulen certa trajectòria i dels alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Alcúdia.
Toni Benavent i Ruben Grau, regidors de Cultura i Comerç respectivament de l’Ajuntament, presentàren el Museu Obert aquest divendres. Benavent va subratllar que “la cultura, en general, tendeix a emmarcar-se dins de contenidors convencionals i hem pensat que esta és una bona ocassió per apropar-la a la ciutadania”. A més a més, va afegir que “l’Alcúdia és territori d’artistes. Tenim autors de reconegut prestigi i també aficionats amb un llarg recorregut. I, a més a més, un grup d’alumnes de l’escola d’arts plàstiques que s’ha mostrat entusiasmat per l’oportunitat que els hem donat de participar en el projecte”.
Per la seua banda, Grau ha volgut destacar la vessant dinamitzadora del comerç que duu aparellada aquesta iniciativa, i ha assenyalat que “es tracta d’una magnífica excusa per fer anar a la gent a les tendes. És molt interessant gaudir de les obres d’artistes locals al temps que es fa un passeig pel poble i fem compres.Quan va sorgir la idea els comerços l’acolliren amb interès perquè qualsevol proposta que aprope els clients als establiments es sempre benvinguda”.
La producció de 47 artistes distints omplirà els 47 aparadors dels comerços participants. Es mostraran obres pictòriques, fotografies, escultures i animacions digitals entre altres. Els aparadors podran ser visitats des del dijous 30 de juny fins el diumenge 3 de juliol dins l’horari comercial de l’establiment.  S’inaugurarà oficialment el dijous a les 19 hores en una cercavila que eixirà des de l’Ajuntament i que visitarà els comerços participants.
Ajuntament de l'Alcúdia