Els bombers del Consorci han actuat en més 500 serveis al llarg de la borrasca Glòria

Lunes, 27 de enero de 2020 | e6d.es
• 378 serveis relacionats directament amb vent i pluges, 64 rescats, 40 incendis urbans i 9 accidents de trànsit


._000640

._000620
Els bombers del Consorci Provincial de València continuen encara hui realitzant serveis relacionats amb la borrasca Glòria, amb un balanç provisional de més de 537 actuacions registrades des del diumenge 19 de gener al dimecres 22 de gener.
Concretament, 378 serveis relacionats directament amb vent i pluges, 64 rescats, 40 incendis urbans i 9 accidents de trànsit, “una xifra aproximada perquè a més dels serveis registrats, els bombers anaven realitzant tasques de rescat per exemple, que no queden reflectides en les estadístiques” ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó.
Per comarques, la comarca de la Safor ha estat la que més serveis ha requerit per vent i aigua, seguida de la Ribera, l’Horta Sud i l’Horta Nord. Altres comarques com la Costera, Vall d’Albaida han requerit més serveis relacionats amb la neu, en els que en alguns casos ha actuat el GERA.
El Consorci compta des de l’any 2017 amb el Grup Especial de Rescat en Altura (GERA), una unitat especialitzada formada per bombers rescatadors creada per a millorar la resposta davant rescats en muntanya i rescats complexos que requerisquen tècniques de treball amb cordes, cerques o inundacions o neu.
Des de diumenge 19 de gener, el Consorci provincial de Bombers ha estat reforçat en tots els parcs principals “als que volem agrair a tot el personal de bombers la seua professionalitat i servei a la ciutadania, així com als bombers voluntaris, les brigades de Divalterra, la Unitat de bombers forestals, Guàrdia Civil, Sanitaris, AEMET, 112 i personal del Centre de Comunicacions, així com tots els alcaldes i alcaldesses que han estat pendent de les nostres indicacions per mitigar els efectes de la borrasca” ha remarcat la presidenta Maria Josep Amigó. Per últim, la presidenta del Consorci ha lamentat les víctimes que s’ha cobrat la borrasca Glòria.
Bombers del Consorci Provincial de València._000600

._000707

._000715