Els alumnes de Sueca celebren la cloenda del 3Sport de Pasqua

Martes, 10 de abril de 2018 | e6d.es
• La iniciativa, organitzada com una alternativa d'oci per a les vacances escolars, promou la la igualtat entre xiquets i xiquetes

._000519
.-000472
Dimecres, dijous i divendres passat, els escolars de Sueca gaudiren d'una nova edició del 3Sport. Al llarg dels tres dies, tretze equips formats per xiquets i xiquetes en les categories benjamí, aleví i infantil s'han enfrontat en el Pavelló Poliesportiu Cobert en les quatre modalitats participants: futbol sala, handbol, colpbol i bàsquet.
La iniciativa lúdica està organitzada per l'Ajuntament de Sueca i té com a objectiu fomentar la pràctica de l'activitat física entre els alumnes, durant els períodes de vacances escolars tant ara de Pasqua com les de Nadal. Divendres passat va tindre lloc el lliurament de trofeus. La regidora Noelia Benedito va ser l'encarregada en esta ocasió de lliurar els diplomes i les copes als equips participants.
Els equips millor classificats han sigut, en categoria benjamí, Les Xinxetes; els segons, Super Bulls i els tercers, Els Invencibles. Els campions de la categoria aleví han estat Escuadrón Fortnite; en segon lloc ha quedat La Liga i els tercers, Movimiento Fortnite. Pel que fa a la categoria infantil, l'or ha sigut per als Brioixos Team; la plata, per a Els Dippers; mentre que el bronze ha recaigut en l'equip Boxeadores.
Com en anteriors edicions, enguany s’ha tornat a fomentar la participació d’equips mixtes. En este sentit l’organització ha sumat un punt per partit als resultats de tots aquells equips que comptaven amb participació femenina, tot amb l’objectiu de fomentar valors d’igualtat en la pràctica de l’activitat física. En este sentit, cal destacar que continua augmentant any rere any la participació femenina en la iniciativa. I enguany a més, per primera vegada tant en l'edició de Nadal com ara en Pasqua, ha participat un equip format íntegrament per xiquetes.
La regidora de Polítiques d'Igualtat, Noelia Benedito, qui va disculpar l'absència del regidor d'Esports, Vicent Baldoví, per qüestions d'agenda, va subratllar el treball transversal que es fa des del consistori en este sentit. “Des de l'Ajuntament treballem, amb iniciatives com esta, en conjunt amb els clubs i els centres educatius, per garantir l'accés universal a la pràctica esportiva i assolir la igualtat també en este àmbit“ va apuntar Benedito. El consistori pretén visibilitzar este fet en un món on encara hi ha moltes diferències entre les dones i els homes que es dediquen a l'esport professional, a l'hora d'escollir l'activitat física i també, entre d'altres, pel que fa al ressò mediàtic de les respectives trajectòries i èxits. 
Ajuntament de Sueca