El XXIII premi de pintura Ciutat d'Algemesí aspira a superar el rčcord de 200 obres presentades a concurs

Lunes, 6 de noviembre de 2017 | e6d.es
• El termini de presentació online serŕ fins al 24 de novembre

._000515
Algemesí torna a convertir-se en centre neuràlgic de la cultura contemporània amb la convocatòria de la seua XXIII Premi de Pintura. Aquest certamen s'ha consolidat com una cita ineludible de l'art actual, concentrant formes i discursos plàstics diversos, tendències i expressions vives que arriben des de tots els punts d'Espanya.
Marta Trenzano, alcaldessa d'Algemesí, manifesta que aquesta ciutat, a més de ser Patrimoni de la Humanitat per la seua cura de la tradició, té un compromís amb el present i la cultura contemporània, que és la nostra contribució al patrimoni artístic del futur.
Per a donar cabuda a la massiva participació nacional d'obres a concurs, que va batre rècord de participació amb quasi 200 obres en l'edició passada, el certamen té una primera fase online on els participants poden penjar un màxim de dues obres de manera telemàtica seguint pas a pas les indicacions de la web. El termini de presentació d'obres és fins al 24 de novembre a les 13.00 hores.
El prestigi d'aquest premi, dotat amb 6.000 euros, es deu en gran manera a l'objectivitat i professionalitat del seu jurat que cada any es renova integrant a diverses personalitats del món de l'art. Artistes com Antonio López, Joan Genovés, Ouka Leele, Manolo Boix, Rafael Armengol, Oliver Johnson, Natividad Navalón o Esteve Adam han format part del jurat en diverses edicions. Amb açò, en paraules del regidor de Cultura, Pere Blanco, «Algemesí vol seguir sent sinònim de Cultura en majúscules perquè l'art contemporani és la bandera d'una societat en progrés. Per açò, enguany també comptem amb la participació de la Diputació de València».
Els membres del jurat es donaran a conèixer en les pròximes setmanes i serà la seua tasca seleccionar les 20 obres que formaran part de l'exposició de les obres finalistes i emetre el veredicte de l'obra guanyadora que podrem veure en l'espai de la Sala Municipal – Casino Lliberal des de gener i fins a febrer de 2018.
Ajuntament d'Algemesí