El VII Concurs de Fotografia 'Sueca en Falles' ja coneix als seus guanyadors

Martes, 29 de octubre de 2019 | e6d.es
• Els treballs guardonats han sigut: “Autoretrat”, de Josep Vicent Baldoví; “Agafant força”, d'Adrià González i “Arc faller”, de Lucía Escrihuela

._000662
La Falla Bernat Aliño, creadora d'este concurs, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, va entregar divendres passat els premis del certamen en la seua setena edició, en la mateixa sala d'exposicions en la qual estaven exposades les obres des del passat 17 d'octubre. Finalment, els treballs guardonats han sigut: “Autoretrat”, de Josep Vicent Baldoví, de Sueca, amb el primer premi dotat amb 250 euros i diploma; “Agafant força”, d'Adrià González, també de Sueca, amb el segon, dotat amb 150 euros i diploma; i “Arc faller”, de Lucía Escrihuela, de Tavernes de la Valldigna, amb el tercer, dotat amb 100 euros i diploma.
“L'objectiu d'este concurs és el de fomentar i estimular l'activitat artística i creativa dels ciutadans al voltant de les Falles, una celebració que, a Sueca, està  declarada Festa d'Interés Local de la Comunitat Valenciana i Bé d'Interés Cultural Immaterial”, ha explicat el regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez.
Malgrat que el nom del certamen és “Sueca en Falles”, des de l'organització puntualitzen que les fotografies poden representar un motiu faller captat en qualsevol lloc en el qual se celebre esta festa. També han assenyalat que l'exposició, en la qual es mostren tots els treballs presentats, sol tindre molt bona acollida tot i realitzar-se el mes d'octubre “ja que la nostra ciutat és molt fallera”.
Les persones encarregades de jutjar les fotografies presentades a esta edició han sigut: el propi regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez; Francesc Vera Casas, fotògraf professional; Nicolás Llorens, director de l'Espai d’Art Fotogràfic de València; Pep Aparisi, coordinador del FotoespaiGandia i dels cursos de fotografia del FEG i l'Escola Superior Politècnica de Gandia; i Ana Belén Ortells, designada per la Junta Local Fallera de Sueca.
A l'acte de lliurament de premis van assistir, a més dels guardonats, els regidors de Cultura, Joan Carles Vázquez, i de Festes, Gema Navarro; el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós; les falleres majors i president de la comissió Bernat Aliño, així com membres d'Amics de la Càmera i molta gent entusiasta de la fotografia i el món faller.
Les delegades del concurs de la falla Bernat Aliño, Dolors Ortells i Lorena Sendra, van agrair la col·laboració del jurat que “any rere any, i de forma desinteressada, posa el seu granet d'arena; i, per descomptat, a tots els amants de la fotografia i de les Falles, que cada any preparen les seues fotos perquè el concurs continue viu i posar-li-ho cada vegada més difícil al jurat a l'hora de triar als premiats”.  
Ajuntament de Sueca


._000620 

._000644