El Restaurant Bon Aire del Palmar guanya l'I Concurs de Gaspatxo Vila de Tous

Sábado, 17 de noviembre de 2018 | e6d.es
• El segon premi va anar a parar al restaurant Los Botijos de Bicorb mentre que el restaurant Ribera de Carcaixent va guanyar el tercer premi

._000246
El xef del restaurant «Bon Aire» del Palmar Raúl Magraner, acompanyat pel seu fill Jordi Magraner, van aconseguir aquest diumenge 11 de novembre a Tous la triple corona de la temporada, en fer-se amb el seu tercer concurs gastronòmic, després dels de Sueca i Catadau. El millor guisat de gaspatxo valencià es cuina en el seu restaurant en el Palmar de València. Així ho va certificar el jurat qualificador del concurs organitzat per Tus Noticias de la Ribera i Mesón Tous. Va rebre els 500 euros de mans de l'alcalde de Tous, Cristóbal García, i detalls de les signatures patrocinadores Arròs la Tartana, Cerveses Dorange i Mesón Tous.
El segon premi, dotat amb tres-cents euros i lliurat per José María Primo, director general de Caixa L'Alcúdia, va anar a parar al restaurant Los Botijos de Bicorb, que també va rebre regals dels patrocinadors Arròs La Tartana, Cerveses Dorange i Mesón Tous. Per la seua banda, el restaurant Ribera de Carcaixent va guanyar el tercer premi, dotat amb dos-cents euros. Ho va lliurar l'empresari Juan Ramón Briz propietari d'Autocars Briz, empresa patrocinadora del concurs, al costat dels regals d'Arròs La Tartana, Cerveses Dorange i MesónTous. Un total de vint-i-quatre restaurants de la Comunitat Valenciana i Andorra, van participar en aquest nou concurs gastronòmic que va aconseguir reunir a més de mil persones en la localitat valenciana de Tous.
A destacar la participació de l'Associació Local de Mestresses de Casa de Tous que al costat del cuiner Paco Brocal van fer un gaspatxo amb coca sense gluten, realitzada amb farina d'arròs per a degustació que va sorprendre als assistents.
El concurs va comptar amb la col•laboració a més de l'Ajuntament de Tous, la Generalitat Valenciana, el Grup Constante, Aldisa, Desbrín, Comer en València, Belseher S.L. i Gallina Blanca, entre d’altres. En el jurat va haver-hi tres cuiners de reconegut prestigi en la cuina del gaspatxo, dos professionals de l'hostaleria, propietaris de negocis, dos gastrònoms, un professor i un consultor gastronòmic.
Ajuntament de Tous