El PSPV-PSOE considera innecessari gastar 880.000 euros en la compra d'un local per a Aigües de Sueca

Miércoles, 11 de enero de 2017 | e6d.es
• L'acord va ser adoptat pels representants dels partits del Govern (Compromís y GISPM), amb el vot en contra del PSPV-PSOE i l'abstenció de la resta de grups polítics


El Grup Socialista Municipal ha presentat una moció per al Ple de l'Ajuntament de Sueca de dijous pròxim per a instar a l'entitat pública empresarial (EPE) Aigües i Sanejament de Sueca a que deixe sense efecte l'acord de gastar 880.000 euros en un nou local. En la mateixa proposta també demana que es deixe sense efecte l'acord d'aplicar una taxa sobre el clavegueram. El Consell d'Administració dde l'EPE va aprovar el passat 22 de desembre les bases per a l'adquisició d'un local per un preu màxim de 880.000 euros i un sostre de compra de 440 euros per metre quadrat. L'acord va ser adoptat pels representants dels partits del Govern (Compromís y GISPM), amb el vot en contra del PSPV-PSOE i l'abstenció de la resta de grups polítics municipals representats en aquest Consistori.
El portaveu socialista, Dimas Vázquez, recorda que el Ple va aprovar per unanimitat en març de 2011 la desafecció de l'antiga seu de la Policia Rural, ubicada entre els carrers Vert, Orient i ronda Bernat Aliño, entenent que la construcció d'un nou edifici per al Consell Agrari Municipal compensava amb creixens eixa part del patrimoni dels llauradors suecans. Aquest nou magatzem fou edificat dins del Pla E, o Pla Zapatero, sobre sòl d'aprofitament municipal (no d'exclusivitat agrícola) resultant de la urbanització del polígon número 39 de la zona de Dos Pontents.
"Per això, el Ple de 3 de març de 2011 va acordar desafectar l'immoble del carrer Vert amb la finalitat de destinar-lo a oficines d'Aigües de Sueca i reservar un 25% de l'espai per a les organitzacions agràries, sindicats o altres entitats relacionades en el camp", apunta el portaveu del PSPV-PSOE. En concret, demanaven espai La Unió de Llauradors, la Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) i la Cooperativa de Maquinària Agrícola, segons es va exposar en aquella sessió plenària.
Vázquez desmunta l'argument emprat pel Govern de Compromís i GISPM de la necessitat d'agrupar oficines d'Aigües i estacionament de vehicles en que "l'ajuntament disposa d'espai més que suficient a tan sols 400 metres del local del carrer Vert". En la passada legislatura i després de diverses fases es van inaugurar les noves dependències de la Policia Local situades en l'antic Mercat d'Abastiments de la ronda del País Valencià i sempre s'havia parlat que es crearien poc més de cent places d'aparcament, sense que es matisara el seu ús concret, recorden en la moció. "la major part d'eixe espai està infrautilitzat i també seria útil per a altres vehicles de diferents departaments municipals", apunta Vázquez.
D'altra banda, el PSPV-PSOE també s'oposa a la creació d'una nova taxa als usuaris pel clavegueram que a cada abonat li costarà un mínim de 15,43 euros anuals, aprovada pel consell d'administració d'Aigües de Sueca. "Este increment en els rebuts trimestrals es veurà agreujat quan fem ús de l'aigua nova, baixa en nitrats, de la potabilitzadora del preu de la qual ara diuen que serà un, després altre i a l'endemà un altre", afirma Vázquez. "En definitiva, quan els salaris han baixat, les pensions s'han incrementat molt per baix de l'increment del cost de la vida, quan a Sueca hi han 2.350 persones sense treball, el Govern local augmenta la pressió fiscal y recaudatòria sobre les seues veïnes i veïns", conclou el portaveu socialista.

Moció pel Xúquer
Paral•lelament, el Grup Socialista Municipal també ha presentat al Ple del dijous altra moció per tal d'instar el Govern de l'Estat que mamprenga, d'una per totes, les obres de defensa pendientes de la població de la Ribera, així com les de la seua Comarca, contra les inundacions del riu Xúquer.  Al mateix temps. la moció socialista demana al Govern Central, més ajudes per a l'agricultura, ramaderia i zones turístiques, afectades de manera important pel passat temporal.
PSPV-PSOE de Sueca