El PSPV ha presentat en la Confederaciˇ HidrogrÓfica alĽlegacions al Pla de Conca del X˙quer

Jueves, 6 de febrero de 2014 | e6d.es
• Firmades pels alcaldes i portaveus dels 35 pobles de la Ribera Alta

._000248
El Secretari General dels socialistes de la Ribera Alta, Robert Martínez, acompanyat pel secretari d’organització, Fernando Pascual i per la secretària d’infraestructures en la comarca, Marta Ortiz, s’han personat hui en les dependencies de la Confederació per a registrar les al•legacions dels alcaldes i portaveus socialistes.
Els socialistes de la Ribera Alta considerem que en el nou Pla de conca del Xuquer es torna a caure en el mateix defecte que el vigent Pla, que aprovà també el govern del PP l’any 1998, al no garantir una concessió pròpia d’aigua superficial del riu Xúquer, per a l’abastiment d’aigua potable als municipis de la comarca, que pateixen de contaminació per herbicides i nitrats.
Les al•legacions presentades sol•liciten que, a l’igual que està previst per a les àrees urbanes d’Albacete, Manchuela, Mancha Oriental, Consorci del Camp de Morvedre i EMSHI (Àrea Metropolitana de València), es contemplen per a tots els escenaris establerts una assignació pròpia, en règim de concessió, d’aigua superficial del riu Xúquer de 31 hm3 per al subministrament de les demandes urbanes.
Segons els dirigents socialistes es necessari que s’elimine la referència a la previsió continguda en el document (full 296 de l’annex VI del document de “Sistemas de Explotación y Balances”) respecte a “el abastecimiento a las comarcas de la Ribera con la que pretende sustituir bombeos para el abastecimiento de los municipios de la Ribera con aguas superficiales del Júcar mediante el intercambio con los regantes de la zona”.
Els responsables socialistes han manifestat que la solució que dona el nou Pla  de conca és la mescla d’eixes aigües superficials del riu amb l’actual aigua contaminada per nitrats o herbicides que s’extrau dels pous municipals que la capten dels aqüífers, amb la finalitat d’aconseguir així un resultat d’aigua amb uns nivells sanitàriament tolerables.
El que està passant en la Ribera és algo intolerable i que els socialistes no consentirem, perquè ningú pot entendre que, mentres en altres llocs beuen aigua potabilitzada, en la nostra comarca hem de mesclar l’aigua bona amb aigua roïna, i damunt la paguem més cara. Volem aigua potabilitzada i de qualitat, lluitarem amb totes les nostres forces perquè la presa del transvasament del Xúquer- Vinalopó siga de l’Assut de la Marquesa una altra fórmula no és possible.
PSPV-PSOE Ribera Alta